Zeydan ve Şedal'dan temiz bir Van çağrısı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, belediye olarak başlattıkları temizlik seferberliğine halkın da katkı sunmasını isteyerek, 'Temiz Kent, Temiz Toplum' kampanyası için tüm Van halkına duyarlılık çağrısı yaptı. 

Van Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince başlattığı kent temizliği çalışmalarının bayram sonrası da seferberlik ruhuyla devam etmesi için ilçe belediyeleriyle birlikte yoğun mesai harcıyor.

Bayram sonrası için kentin daha temiz bir görünüme kavuşması için çalışmalarını yoğunlaştıran Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yaşanan olumsuzluklara karşı da halka bilgilendirici uyarılar yapıyor.

Bayram öncesi tüm ekiplerle yoğun mesai harcayan belediyelerin ilgili birimleri, kentin tüm noktalarında tonlarca çöp topladı. Bayram sabahı da Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal'ın katılımıyla ana arterlerde ve birçok sokakta temizlik çalışması yapıldı.

Belediye yetkilileri, başlatılan çalışmaların bayram sonrası da tüm kent halkının katılımıyla seferberlik ruhuyla devam etmesini istiyor.

Temiz bir kent için yurttaşlara da büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Zeydan ve Şedal, halka yönelik seferberlik çağrısı yaptı.

Yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Değerli Van halkı; bayram süreci boyunca “Temiz Kent, Temiz Toplum” kampanyası başlattık ve 7/24 esaslı çalışmaya devam ediyoruz. Sahada çalışan emekçi arkadaşlar tarafından yürütülen çalışmada, bizleri zorlayan çöplerin yoğunluğu değildi. Maalesef konteynerler boş olmasına rağmen gelişi güzel ve zamansız bırakılan çöpler çevre kirliliğine yol açmaktaydı. Tüm zorluklara rağmen hiç bir bahanenin arkasına sığınmadan hizmet üretmeye devam ediyoruz ve edeceğiz de. Ancak bu konuda halkın da güçlü desteğine ihtiyacımız var. “Temiz Kent, Temiz Toplum” kampanyası için siz değerli halkımızdan bu konuda hassasiyet ve dayanışma bekliyoruz. Sağlıklı ve huzurlu bayramlar diliyoruz.”

Yorumlar 3
VAN 17 Haziran 2024 21:39

Ey Van halkı birçoğunuz farklı illere ve ilçelere gitmişsinizdir. HİÇ çarşıları, caddeleri, sokakları, kaldırımları, ağaç altları, refüjleri, yol kenarları, olukları, kanalları, dereleri, parkları, bank ve kamelyaları, piknik yerleri, okul çevreleri, mezarlıkları, tarihi alanları, sahilleri, kıyıları, semtleri, mahalleleri, çöp kovalarının etrafı EDREMİT, İPEKYOLU, TUŞBA yani şu VAN KADAR KİRLİ, ÇÖPLÜ, İZMARİTLİ, BERBAT VE RAHATSIZ EDİCİ BAŞKA İL- İLÇE GÖRDÜNÜZ MÜ? Nice ili ve ilçeyi görmüş, gezmiş biri olarak bence ülkemizin en kirli beş şehri arasında VAN vardır. 365 gün, on iki ay, dört mevsim kirlidir. Bu manzara insana, şehrine, çevreye, doğaya değer vermeyen bilinçsiz, sorumsuz, saygısız, şehir kurallarını öğrenememiş kişilerin eseridir. Bunlar arasında haneler ve esnaflar, çocuklar ve gençler, kadınlar ve erkekler, sürücüler ve yayalar da vardır. Duyarlı insanlara ise teşekkür ederiz. EY VAN HALKI ŞEHRİNİ, ÇEVRENİ, DOĞANI KİRLETME. EY KURUMLAR SİZ DE TEMİZLİK YAPIN. BU ŞEHİRDE BU ALIŞILDIK DÜZEN NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

ŞEHRİN BU KİRLİLİĞİ BİZ VAN HALKINA YAKIŞIYOR MU? 17 Haziran 2024 21:33

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun.

Van hep kirli, ne olur temiz bir Van görelim artık. 17 Haziran 2024 21:32

EDREMİT, İPEKYOLU VE TUŞBA'DA, ÇARŞILARDA, ANA ARTERLERDE, CADDELERDE, SOKAKLARDA, ARA SOKAKLARDA, YAKIN VE UZAK SEMTLERDE, 35 MERKEZ MAHALLEDE, BÜTÜN TOKİ SİTELERİNDE, İRİLİ UFAKLI 100 PARK VE YEŞİL ALANDA, PİKNİK VE MESİRE ALANLARINDA, HAYVAN SATILAN YÜZLERCE NOKTADA BİNLERCE PERSONELLE ON GÜN BOYUNCA 7/24 TEMİZLİK YAPILMALI. BELEDİYELER, KARAYOLLARI VE DSİ DERHAL TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATMALI. VAN BİTTİ GERÇEKTEN, ÇÖP VE PİSLİKTEN, KİRLİLİK VE DAĞINIKLIKTAN GEÇİLMİYOR. YILLARDIR DEĞİŞMEYEN BU MANZARALAR HER GELEN YIL ARTARAK DAHA DA KÖTÜ BİR HAL ALIYOR

Bakmadan Geçme