Zeydan ve Şedal Erciş'te şoförleri dinledi

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal Erciş İlçesini ziyaret ederek, şoför esnafıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Zeydan ve Şedal, sorunları bildiklerini, çözümü için de çaba sahibi olacaklarını dile getirdiler. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretler kapsamında Erciş ilçesine giden Zeydan ve Şedal Erciş'te şoförler ile toplantıda bir araya geldi. Şoförler Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Şedal, Zeydan, Erciş Belediye Başkanı Baran Bilici, yardımcısı Güler Temel, Erciş Şoförler Odası Başkanı Yakup Çelik, ilgili daire başkanları, müdürler ve şoför esnafı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şoförler Odası Başkanı Yakup Çelik, Erciş'te şoförlerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, Ercişli 400 şoför esnafının taleplerini Şedal ve Zeydan'a iletti.

‘Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur'

Şoförlerin talep ve sıkıntılarını dinleyen Şedal, Erciş ilçesinde yıllardır biriken sorunların farkında olduklarını belirterek, sorunların çözümü için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade etti. Şedal, “Sizin sorununuz bizim sorunumuzdur. İlçemizde büyük bir yol sıkıntısı var. Buraların iyileştirilmesi için çalışmalara başladık. Yine kadın yolcuların daha rahat edebilmesi içinde duraklarımızda kadınlar için alanlar oluşturacağız” dedi.

‘Araçları sisteme uyumlu hale getirmeliyiz'

Daha sonra konuşan Zeydan, Erciş ilçesinde bulunan korsan minibüs ve taksiler için çalışma yürüteceklerini belirterek, “Erciş ilçesinde ciddi bir yol sorunu olduğunun bilincindeyiz. Şoför arkadaşlarımızın da talebi yolların bir an önce yapılması. Biz de inşallah en kısa zamanda Erciş Belediyemiz ile birlikte yollarımızı modern güvenli bir yapıya kavuşturacağız. Şoför esnafımızdan da talebimiz araçlarına en kısa sürede bizim sistemlere uyumlu kameralar takmasıdır. Daire Başkanlığımız bununla ilgili çalışma yürütüyor. Kamera alımında da şoförlerimizin mağdur olmaması için gereken hassasiyeti göstereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz alan şoförler, sıkıntı taleplerini Zeydan ve Şedal'a iletti.
Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bakmadan Geçme