• Haberler
  • Güncel
  • Anadolu Basın Birliği gazetecileri yemekte ağırladı

Anadolu Basın Birliği gazetecileri yemekte ağırladı

Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yazlık, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü münasebetiyle Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti ve Vanlı gazetecilerle yemekte bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen yemekli buluşmaya Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yazlık, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Aşan ve Vanlı gazeteciler katıldı.

Yemekte konuşan Ayhan Yazlık, gazeteciliğin toplum hayatındaki yerinin ve öneminin altını çizerek, “Gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve sesi konumundadır. Bizler, halkın doğru bilgilere ulaşması için büyük sorumluluk taşıyoruz. Bu yüzden gazetecilik mesleğinin sorumluluğunu bilip değerini her zaman korumalı ve geliştirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Yazlık, basılı medyanın toplumların hafızası olduğunun, değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığının önemini dile getirerek, dijitalleşmenin de getirdiği yenilikler, internet medyası rolünün arttığını vurguladı.

Yemekte basın özgürlüğü ve gazetecilerin karşılaştığı zorluklar üzerine yapılan konuşmalarda medya sektöründeki gelişmelerin yanı sıra, gazetecilik mesleğinin geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle dijital platformların, geleneksel medya ile olan ilişkilerde yeni dinamikler oluşturmakta. Yazlık, dijital medyanın belli kriterler altına alınıp denetimlerinin yapılması, sağladığı fırsatların yanı sıra, yanlış bilgilendirme ve dezenformasyonla yaratacağı olumsuz sorun ve sıkıntılara da dikkat çekti.
Gazeteciler, gece boyunca mesleki sorunları tartışarak birbirleriyle olan ilişkilerini güçlendirdiler. Gazeteciler arası dayanışmanın önemine vurgu yapan Yazlık, “Birlikte hareket ettiğimizde daha güçlü oluruz. Bizler, sadece kendi sesimizi değil, toplumun sesini yansıtmalıyız” dedi.

“MESLEKTAŞLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUM”

Anadolu Basın Birliği internet Medyası (ABBİM) Yönetim Kurulu ve Havadis Medya Group Başkanı gazeteci-yazar Ayhan Yazlık açıklamasında, “21 Ekim Dünya Gazeteciler günü dolaysıyla bu gün gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. 21 Ekim Günü nedeniyle Vanlı meslektaşlarımızı yemekte ağırlayıp güncel konular üzerinden bilgi alışverişinde bulunduk. Hem Dünya Gazeteciler gününü kutlamış olduk hem de kentimiz için büyük bir önem arz eden Van Gölü Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetimi ile bir araya gelmiş olduk. Van Gölü Gazeteciler Cemiyet Başkanı Orhan Aşan ve tüm yönetimini en kalbi duygularımla tebrik eder başarılar dilerim. Derneklerimiz ayrı olabilir ama kalbimiz ve düşüncemiz aynıdır. Şehrimizin gelişmesi ve sorunların minimize edilmesi konusunda gayret gösteriyoruz. VGC yönetiminin başarılı olacağına inancım tamdır. Gazeteci arkadaşlarımızın hak ve hukuklarını koruma ve kollama anlamında üzerimize ne düşerse birlikte aynı hassasiyeti göstereceğimizi açık yüreklikle ifade edebilirim.  Dediğim gibi, bu yemekli toplantımızın amacı VGC Yönetimini tebrik etmek, hayırlı olsun dileklerimizi iletmek ve aynı zamanda 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü vesilesi ile bir araya gelmekti. Katılımlarından ötürü VGC Yönetimine, ABBİM Yönetimimize ve tüm gazeteci dostlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“ABBİM BAŞKANI AYHAN YAZLIK VE YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Aşan ise yaptığı açıklamada, “Bu nazik ve ince düşüncelerinden dolayı ABBİM Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yazlık ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Çok ince bir düşünce sergilediler ve bizleri oldukça onure ettiler.  Bizlerde bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler gününü kutluyoruz. Hepsine sağlık ve sıhhat diliyoruz. Şehrimizin geleceği açısından birlikte hareket etmek çok isabetli bir karar olacaktır. Amacımız, gazetecilik mesleğini hakkıyla yapan arkadaşlarımızın karşılaştıkları zorluklara karşı, hak ve hukuklarını korumaktır. VGC Yönetimi olarak her daim ve her koşulda meslektaşlarımızın yanında olacağız. Meslektaşlarımızın en ufak sorun ve sıkıntıları olursa başvuracakları bir adreslerinin olduklarını bilmelerini istiyoruz. Bu anlamda deneyimli gazeteci ABBİM Başkanı Ayhan Yazlık ve Yönetimi tarafından organize edilen önemli ve anlamlı görüşme için kendilerine teşekkür ediyoruz. Birlikteliğimizin daim olması temennisiyle tüm gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Ayhan Yazlık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, gazetecilerin mesleklerine duydukları saygıyı ve bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Gazetecilik mesleğinin geleceği, bu tür dayanışma ve iş birliği ile daha da güçlenecek. 

Bakmadan Geçme