• Haberler
  • Eğitim
  • Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Van Programı Başlıyor

Anadolu Vakfı Değerli Öğretmenim Van Programı Başlıyor

Anadolu Vakfı'nın Değerli Öğretmenim projesi, içeriğine yeni konular eklenerek sürekli zenginleştirilen tamamlayıcı eğitimlerle Türkiye'nin dört bir yanındaki öğretmen, idareci ve öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Online platformlarda sürdürülen projenin 54. ili olan Van'da öğretmen ve idarecilere 14 Ocak'ta 'Öğrenci Koçluğu' eğitimi veriliyor.

Anadolu Vakfı’nın Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenlerin yanı sıra eğitim alanında görev yapan yönetici, okul idare ekipleri ve lise öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği Değerli Öğretmenim projesi yepyeni içerikleriyle 2021 yılında da devam ediyor. Kapsamı her geçen gün genişleyen projeleriyle hayatına dokunduğu insanların sayısı yüz binlere ulaşan Anadolu Vakfı 2013 yılından bu yana  sürdürdüğü Değerli Öğretmenim projesi kapsamında düzenlediği tamamlayıcı eğitimlerle 150.000’in üzerinde öğretmene ulaştı. Projeyi COVID-19 pandemisi süreciyle birlikte online platformlara taşıyan Anadolu Vakfı, bu sayede eğitimleri kesintisiz devam ettirme başarısı gösterdi. Proje, 2021 yılına 54. ili olan Van eğitimleri ile giriş yapıyor. 14 Ocak 2021 tarihinde düzenlenen Öğrenci Koçluğu eğitimi ile Vanlı öğretmen ve idarecilerle ilk kez bir araya geliniyor. Van programı 21 Ocak’taki Davranış Yetkinlikleri eğitimi ile devam ediyor.

  

Eğitim sistemine “Sanat” ile yeni bir bakış açısı kazandırıyor

İçeriğine “Erasmus+ Ka1-Ka2 Proje Yazma, Peer To Peer (P2p) Bire Bir, Eğitimde Mandela Etkisi, NLP (Neuro-Linguistic Programming) Teknikleri, Zihin Haritalama (Mind Mapping), Sosyal Ben - Sosyal Biz, Resilience Esneklik Ve Direnç” isimli yeni eğitimlerin eklendiği proje; eğitim sistemine araştıran, sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı; özgüven sahibi, mesleki yeterliliğe sahip, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri dikkate alan bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. “Sanat” dalında “Ritimle Öğrenme (Öğren-Öğret)”, “Sanatın Eğitimdeki Gerekliliği” ve “Geleneksel Türk El Sanatları/Sanat ve Zanaat İlişkisi” eğitimleri ile zenginleştirilen proje kapsamında, öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor. Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim araçları; Zoom, Adobe Connect ve Teamlink uygulamaları üzerinden devam ediyor.

 

Toplum sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik ediyor

‘Sosyal Girişimcilik’ konusunda öncü olan Değerli Öğretmenim projesi ile “Çözüm Odaklı ve Proje Tabanlı Düşünebilen Yeni Kuşaklar” yetişmesini desteklemek hedefiyle tamamlayıcı eğitimler veriliyor. Toplumsal sorunların çözülebilmesi için toplumun önemli değişim öğelerinden öğretmenler ve yöneticiler aracılığıyla farkındalığın artırılması, yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasının sağlanması, sosyal girişimcilik ve projeler alanında öğretmenlerin ve dolaylı yoldan gençlerin kapasitelerinin artırılmasının amaçlandığı proje ile bugüne kadar 3 binin üzerinde proje başvurusu alındı. Toplumun sorunlarına yenilikçi ve uygulanabilir çözümler getirmeyi teşvik etmek amacıyla ‘Sosyal Girişimcilik Proje Yarışmaları’nın düzenlendiği projede bugüne kadar gerçekleştirilen 9 yarışma ile 240’tan fazla ödül verildi.  

 

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.

Kurulduğu günden bu yana 30.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 800’den fazla öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 53 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 660 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.

Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.

Bakmadan Geçme