Anaokulu Öğrencilerine Diş Bakımı
Van Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Oral Sağlık Günü nedeniyle, Ana sınıfı öğrencilerine' Diş Fırçalama Alışkanlığının Kazandırılması', lise öğrencilerine 'Diş Taşı Nedeniyle Diş Kayıplarına Son' projeleri başlattı. Müdürlük projeler kapsamında okullarda diş taraması ve bilinçlendirme çalışması yapacak.
Vansesi Haber Merkezi
Dünya Oral (ağız) Sağlık Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Ağız Diş Sağlığı’nın bireylerde çocuk yaşta başlayarak, geleceklerine kadar etki edebilen önemli bir sağlık sorunu olduğunu ifade etti. Ağız-Diş sağlığına dikkatleri çekebilmek ve erken önlem alınması durumunda yaşanacak problemleri de ortadan kaldırmak amacıyla, Dünya Oral Sağlık Günü nedeniyle, Ana sınıfı öğrencilerine yönelik " Diş Fırçalama Alışkanlığının Kazandırılması" lise öğrencilerine yönelik "Diş Taşı Nedeniyle Diş Kayıplarına Son" projelerini başladı.
PROJE ÇALDIRAN VE GÜRPINAR İLÇELERİNDE BAŞLADI
“Diş Taşı Nedeniyle Diş Kayıplarına Son” projesinin; İpekyolu Bostaniçi Anadolu Lisesinde başladığını kaydeden Dr. Yakup İmren, “Proje kapsamında, diş sağlığı için eğitim ve tarama yapılması, diş fırçalama alışkanlığının sağlanması ve diş taşına bağlı olarak gelişecek olan diş kayıplarını önlemek amacıyla acil diş taşı temizliği yapılması gereken öğrencilere diş taşı temizliğinin yapılması planlanmaktadır. Ana sınıfı öğrencilerimize yönelik " Diş Fırçalama Alışkanlığının Kazandırılması" projesi ise Çaldıran ve Gürpınar ilçelerinde başlatılmıştır. Bu proje kapsamında ise ilçelerde belirlenen anaokullarında diş sağlığı için eğitim ve tarama yapılması ve 3 ay süre ile okulda diş fırçalama etkinliği yaptırılarak, çocuklara fırçalama alışkanlığının kazandırılması hedeflenmektedir” dedi.
OKULLARDA AĞIZ-DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI
İlde mevcut diğer okullarda Ağız-Diş sağlığı taraması yapıldığını ifade eden Dr. İmren şunları söyledi: “ Müdürlük olarak Ağız-Diş Sağlığının önemi noktasında bilinç düzeyinin artırılması, diş taşı yönünde öğrencilerde farkındalık oluşturmak, zamanında diş hekimine başvurmasını sağlamak, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, çürüğün sebepleri hakkında bilgi vermek, erken dönem diş kayıplarını en aza indirgemek, çocukların karışık dişlenme dönemine girdiği 6 yaş (kalıcı) dişlerinin takibini yapmak gibi birçok konuda eğitim verilmekte ve bu konular hakkında okullara afiş, broşür ve CD dağıtılmaktadır.”