Ankara'daki Vanlılar yemekte buluştu

Yıllar içerisinde Van'dan ayrılarak Ankara'ya yerleşmiş serbest meslek sahibi, emekli bürokrat, avukat, doktor, öğretmen ve iş insanları, uzun yıllar sonra Ankara'da ayda bir, bir araya gelerek eski günleri yad edip, Van üzerine sohbet etme kararı aldı.

Gecede Van'da birlikte çalışmış, aynı okulda okumuş, aynı sıraları paylaşmış, mahalleden arkadaş, işyerinden veya birbirlerini tanıyor olmanın verdiği sıcaklıkla bir araya geldiler. Yıllar içerisinde farklı alanlarda kariyer sahibi olan Vanlılar, bürokrat, avukat, doktor, öğretmen, emekli, iş insanları Ankara'da yaşamlarını idame ettiriyorlar.

Yemekli geceye katılan hemşehriler, Van'dan Ankara'ya göç etme nedenleri, geçmişte Van'da yaşadıkları güzel anılar ve Ankara'daki ortamlarını paylaşarak Van'ın doğal güzellikleri, örfü, ananeleri, kültürü ve mutfağı konusunda nostalji yaşadılar.

Ankara'daki Vanlılar yemekte buluştu

Grup üyeleri, Van'a olan özlemlerini bağlılıklarını her fırsatta vurgulayarak Ankara'da bir araya gelme kararlarının bu özlemden kaynaklandığını belirttiler. Aylık düzenli buluşmalar sayesinde, Van'dan Ankara'ya göç etmiş bireyler bir araya gelerek, memleketleri ile bağlarını güçlü tutmaya çalışıyorlar.
Bir araya gelen hemşehriler sohbetlerinde Ankara'daki yaşamlarına ve memleketlerine olan duygusal bağlarına ışık tutuyor. Uzun yıllar sonra bir araya gelen, Van'ın kültürünü, tarihini ve doğal zenginliklerini yad ederek, memleketlerine olan sevgilerini ve özlemlerini dile getirerek geçmiş üzerine yaptıkları sohbetlerde anılarını tazeleyerek paylaştılar. 

Geceye katılanlar aylık buluşmaların kendileri için çok değerli olduğunu ve Van'a olan bağlarını güçlendirdiğini ifade ettiler. Ankara'daki Vanlıların, memleketlerine olan bağlılıklarını ve aidiyet duygularını canlı tutmak amacıyla gerçekleştirdikleri bu buluşmalar, Van kültürünün Ankara'daki temsilcileri olduklarını gösteriyor.

Ankara'daki Vanlılar yemekte buluştu

Vanlılar her ayın ilk çarşamba günü akşamı Ankara’nın nezih mekanlarının birinde buluşma fikrini gerçekleştiren Avukat Hikmet Kandemir’e müsait oldukça, fırsat buldukça bu güzel ortama eşlik edip Van havasını teneffüs edeceklerini belirterek teşekkür ettiler. 

Geceye katılarak bu güzel buluşmaya icabet eden Ayhan Gürhan, Sabri Düzkaya, Mustafa Aras, Erdal Boya, Sacit Mumcuoğlu, Necdet Karacehennem, Eşer Altınay, Hikmet Kandemir, Emin Atmaca, Engin Leventoğlu, Zafer Erman, Kurtuluş Akay, Yaşar Gülsoy, Haluk Rızvanoğlu, Nurettin Oğur, Mehmet Aldaşoğlu, Hüsamettin Çabuker ve Haldun Terzioğlu gecenin sonunda bir dahaki ay buluşmak üzere salondan ayrıldılar. 

Ankara'daki Vanlılar yemekte buluştu

Bakmadan Geçme