ANKARA VANLILAR VAKFINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ankara'da yaşayan Vanlılar arasında güç birliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Ankara Vanlılar Vakfı, Ramazan ayı nedeniyle Ankara'da bulunan ihtiyaç sahibi Vanlılara gıda yardımında bulundu.

Burhan Ergin

Ankara Vanlılar Vakfı, Servet Yenitürk başkanlığında Ramazan ayı dolaysıyla ihtiyaç sahibi 70 Vanlı aileye gıda yardımı yaptı. Ramazan ayı dolaysıyla dernek tarafından daha önce tespit edilen, maddi durumu iyi olmayan ailelere gıda yardımında bulunuldu.  

Ankara Vanlılar Vakfı tarafından yapılan açıklamada yeni tip koronavirüs nedeniyle çalışmayan ve maddi durumu iyi olmayan muhtaç ailelere yönelik yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, gıda yardımında bulunulduğunu ifade etti. Açıklamada  “Ankara Vanlılar Vakfı Başkanı Servet Yenitürk başkanlığında vakıf olarak Ankara’da yaşayan Vanlı hemşehrilerimizin koronavirüs dolayısıyla oldukça daralan iş imkanları  nedeniyle mağdur olmaları  ve 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla dar gelirli hemşerilerimize bir nebze olsun destek olmak amacıyla, ’Ramazan Ayı Destek Paketi Kapsamında’ destek kararı aldık. Bu sıkıntılı süreçte ve mübarek ayda ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin gönüllerine serin bir su serpe bildiysek ne mutlu bize. Bu kapsamda vakıf merkezimizde, vakıf yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, tespit edilen hemşerilerimizin bir kısmı vakfımıza bizzat gelerek paketlerini teslim aldılar. Geri kalanları vakıf yönetim kurulu üyelerimiz tarafından bizzat adreslerine teslim etmiş bulunmaktayız. İnşallah önümüzdeki yıllarda Ankara’da bulunan Vanlı işadamlarımızın da desteğiyle Ramazan ayı destek paketi sayısını daha da artırarak, Ankarada yaşayan bütün ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ulaştırarak destek olmaya çalışacağız” ifadelerine yer verildi.

Gıda yardımı yapılan aileler Ankara Vanlılar Vakfına teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme