Ankara yolculuk notları

Hiç bir şey amaçsız yapılmaz. Eğer yapılırsa o zaman pişmanlık, hüsran yaşanır. Bu durum kişisel olduğu kadar, kurumsal anlamda da 'ilkeli duruş' anlamına gelir.

Hiç bir şey amaçsız yapılmaz. Eğer yapılırsa o zaman pişmanlık, hüsran yaşanır. Bu durum; kişisel olduğu kadar, kurumsal anlamda da "ilkeli duruş" anlamına gelir.

 

Ankara'ya günübirlik "ateş almaya" gitmedim. Elbette amacım vardı.

 

Trabzon Vakfı'nın değerli Başkanı Bilgin Akgül ve yönetim kurulu arkadaşlarının her yıl Ankara'da düzenlediği "Trabzon Günleri"ndeki söyleşimde "Trabzon ve Mizah" üzerinde söyleşecek, sunum yapacaktım.

 

***

 

Günümüz insanının;  yaşadığı acılarla gülmeyi unuttuğu gerçeğini biliyoruz. İşte  en çok da gülmeye gereksinim duyulduğu böyle bir süreçte dudaklarda gülücük, yüz ifadelerinde güller/çiçekler açtırmanın  kolay olmayacağını biliyordum.

 

Üstelik tam da söyleşi öncesi kişisel ilişkilerden doğan sorunlarla ilgili bir de saygısız telefon alırsanız, düşünce dünyanızın allak- bullak oluşunu düşününüz.

 

Dış görünüşünde neş'eli, ağzından bal akar bir görünüm; buna karşın iç dünyasında fırtınalar kopan ve gemisi alabora olacak bir kaptanın durumu...

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme