Antalya'dan Van'a bir çığlık!

Bahçemizin yüz metre ilerisinde bir iş makinesi kayaları delerek yeni bir beton dağına temel kazmaya çalışıyor.

Bahçemizin yüz metre ilerisinde bir iş makinesi kayaları delerek yeni bir beton dağına temel kazmaya çalışıyor.

 

Korkunç sesi rüzgârın kollarında savrula savrula gelip açık pencerelerden içeri dalıyor.

 

Taka taka taka… Bitmeyen taktaklar sanki bir çekicin altındaki çiviye iner gibi beyinlerimize iniyor.

 

Ülke Türkiye!

 

Yer Antalya!

 

Antalya bir turizm kenti… Turizm sezonunda inşaat sektörünün böylesine gürültüsüne izin verilmez. Ama bizde her yol beton dağlar yaratmak ya… Koy gitsin vurdumduymazlığı bütün kırmızıçizgileri çoktan aşıp geçmiş.

 

Bir garip ülke olmuşuz. Kimse kimseyi takmıyor. Kurumlar arası diyalog sıfır!

 

Motosikletlerin kısaltılmış duman saçan boruları mermi sıkan silah sesleri gibi. Her sokakta yen yetme gençler kimseye aldırış etmeden sürdükleri motorları. Büyük bir proje dâhilinde oluşturulan ve yaptırılan yer altı çöplükleri yerine kaşla göz arası atılan içi pislik dolu poşetler… Oysa daha üç dört gün önce dezenfekte edilmişti alan… Muratpaşa Belediyesi canla başla çalışıyor bizim sokağın sakinleri de canla başla kirletiyor. Kafaya koydum mahkemelik olsam da edepsizlerin sorumsuzluğunu cep telefonumun kamerasıyla çekip sosyal medyada yayınlayarak dünya âleme rezil rüsva edeceğim.

 

Değerli arkadaşlarımızdan Mine Kılavuz Ongün ve arkadaşları önümüzdeki ay için Van Gölü çevresinde temizlik kampanyası etkinliği planlamışlar. Birkaç da pankart yazmalarını öneririm. Örneğin kocaman kartonlara büyük bös büyük harflerle TEMİZLİK İMANDAN GELİR yazsınlar. Çünkü öteki sloganlar pek etkilemiyor içinde çevre sorumluluğu olmayan pintileri, aymazları, mitefinleri!

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme