ARA SOKAKLARI KİM TEMİZLEYECEK?

İpekyolu ilçesinde ara sokaklarda kaldırım kenarlarında bulunan kar birikintileri ve buzların temizlenmemesi tepkilere neden oldu.

 Hacı Yılmaz

 Kar yağışı ve şiddetli soğukları ilk cemrenin havaya düşmesiyle birlikte geride bırakan Van’da kent merkezinde ara sokaklarda kar birikintileri ve buzla kaplı yollar temizlenmeyi bekliyor.

 Kar ve buzların İpekyolu belediyesi ekipleri tarafından temizlenmemesine tepki gösteren esnaflar ve vatandaşlar,” Ara sokaklar sanki kaderine terk edilmiş gibi.  Günler öncesinden yağan kar birikintisi buzlanarak kaldırım kenarlarında duruyor. Bazı sokaklarda kalın tabaka oluşturan buzlar aynı şekilde temizlenmeyi bekliyor.   Özellikle engelliler yaşlılar ve kadınlar yürümekte sorun yaşıyor. Sokak aralarındaki buz tabakaları da tehlike ve kötü görüntü oluşturuyor. Havaların ısınmasıyla yer yer eriyen buzlar yolları köstebek yuvasına dönüştürmüş durumda.  Oluşan buz çukurlarına düşen -araçlar çıkmakta zorluk çekerken, caddeden kaldırmalara sıçrayan kirli sular vatandaşları üstünü kirletiyor. Sokaklarda karşıdan karşıya geçmekte mümkün değil. Şehir merkezinin olumsuz görüntüleri Van’a yakışmıyor. İpekyolu Belediyesi görevlilerinin kar ve buzları zamanında temizlemelerini istiyoruz” dediler. 

 

 

Bakmadan Geçme