• Haberler
  • Ekonomi
  • Araba sahipleri dikkat! Bu ücretleri iki katı daha fazla ödeyeceksiniz

Araba sahipleri dikkat! Bu ücretleri iki katı daha fazla ödeyeceksiniz

Meclis'e sunulan torba yasa tasarısı, memur maaşlarının artırılmasıyla ilgili düzenlemelerin yanı sıra Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde de zam öngörüyor. 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlardan ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlardan alınacak Motorlu Taşıtlar Vergisi miktarı 2 katına çıkarılacak.

Araba sahipleri dikkat! Bu ücretleri iki katı daha fazla ödeyeceksiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, torba yasa teklifiyle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde açıklamalarda bulundu. Güler, "17 maddelik teklifimizde kurumlar vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi vergilerle ilgili yeni düzenlemeler yapıyoruz. Vergi kanunlarında bulunan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca, vergi kanunlarında yer alan belirli sabit vergi miktarlarını GSYH içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, bu miktarları güncellemek için yetki düzenlemeleri öngörüyoruz" dedi.

Torba yasaya göre, tescil edilmiş ve kayıtlı araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlar için bir defaya mahsus ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulanacak.

Kurumlar vergisi oranı %25'ten %30'a çıkarılacak. Finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinde ise kurumlar vergisi oranı %30 olacak.

İhracatı teşvik eden kuruluşlar için münhasıran ihracattan elde edilen kazançlar için uygulanan kurumlar vergisi indirimi oranı 1 puan olarak uygulanırken, bu oran 5 puan indirimli olarak revize edilecek.

Bakmadan Geçme