Araç fiyatlarında artış sürüyor

Türkiye'de dövizdeki yükseliş tedarik zincirimin bozulması ve buna benzer bir çok sebepten ötürü 2. el ve sıfır araba fiyatları enflasyonun da üzerine artış gösterdi.

Araç fiyatlarında artış sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2.el ve sıfır araba fiyatları için beklenen düşüş senaryoları hakkında konuşan akademisyen Cem Özüak beklentisini açıkladı. Özüak araba fiyatlarında düşüşün aksine çok büyük bir artış yaşanacağını öne sürdü.

Araba fiyatlarındaki artışın artık son bulduğu ve 2. El ve sıfır araba fiyatlarının düşmeye başlayacağı iddiaları gündemdeyken akademisyen Cem Özüak’tan çarpıcı bir tahmin geldi.

“ARABA FİYATLARI ÖYLE BİR ARTACAK Kİ…”
Cem Özüak’ın bir sosyal medya kanalında gazeteci Ali Tarakçı’nın sorularını cevaplarken 2. El araba fiyatlarının daha da artacağını iddia etti.

Özüak değerlendirmesinde “Bundan sonra araba fiyatları dolar arttıkça daha da fazla artacak. Hatta araba fiyatları öyle bir artacak ki. Araba fiyatları dolardan daha da fazla artıyor bir de arabaların çoğu yurt dışından geldiği için çok büyük ihtimalle devlet hem vergi geliri sağlamak amacıyla hem de yurtdışından gelen bu araçları azaltmak için ÖTV düzenlemesi yapacak. İnsanlar tıpkı bugün ev alamadıkları gibi araba alacak para da bulamayacak.” Diye konuştu

Bakmadan Geçme