ARAÇLAR HASAR KUYRUĞUNDA

Van'da geçen hafta gece geç saatlerde aralıklarla, dün sabah kısa süreli yağan dolu yüzlerce araca çeşitli, boyutlarda hasar verdi. Doludan hasar gören araçlar Van Sanayi Sitesinde PDR tekniği ve Amerikan göçük çektirme seti ile boyasız onarım işlemine tabi tutularak orijinal görünümüne kavuşturuluyor.

Vansesi Haber Merkezi

Van'da geçen hafta ekili alanlarda, meyve bahçelerinde büyük zararlara yol açan fındık büyüklüğündeki dolu yağışı çok sayıda araca  zarar verdi.  Dolu nedeniyle hasar gören araçlar  onarım merkezlerinde ve servislerde kuyruklar oluşturdu. Sigorta şirketleri de hasar gören araçlar için özel çalışma başlattı. Geçen hafta zarar gören araçlarda hasar onarım işlemleri devam ederken dün sabah kısa süreli yağan dolunun da bazı araçlara zarar verdiği belirtildi.

YOĞUN İLGİ VAR

Doludan hasar gören  araçların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen Nur Hasar ve Kaporta Onarım Merkezi yetkilisi Mahmut Gündüz, Van'da çok sayıda araç dolu nedeniyle hasar gördü.  Bunlar arasında sıfır araçlar bile var. Van Sanayi Sitesinde  HOMER  servis güvencesiyle  seçkin kaliteli  ve profesyonel ekip çalışmasıyla araçların kaportalarında oluşan  batık  hasarlarını makinayla boya kontrollü, oto yapıştırmalı PDR tekniği ve  Amerikan  göçük çektirme seti ile orjinallığı korunarak  onardıklarını söyledi.

DOLU HASARI DOĞA OLAYIDIR

Türkiye'nin her yerinde  dolu yağışının görülebilecek doğa olayı olduğunu, Van'da ilk defa araçlara hasar verecek büyüklükte  dolu yağdığını kaydeden Mahmut Gündüz, " Genelde bahar aylarında ani sıcaklık değişimleri sonucu meydana gelen  dolu yağışından etkilenen  araçlar işinin uzmanına yaptırıldığı takdirde araçlarda değer kaybı yaşanmaz. Biz  1993 yılından bugüne kadar Van'da uzman ekibimizle göçüklerde, batıklarda  boyasız düzeltme, dolu hasarının giderilmesi ve  mini onarım hizmetleri  veriyoruz. Tavan, bagaj, kaput, kapı, çamurluk, vb alanlarda dolu nedeniyle oluşan  batıkları en son teknolojiyle boyasız orijinal bir şekilde onarıyoruz. İşyerimize gelen  kaskolu ve kaskosuz  hasarlı araçlar  deneyimli ekip elemanlarımız  tarafından önce hasar tespiti yapılır. Tespitin ardından  hasar boyutuna göre  elektromanyetik çektirme metoduyla yaptığımız onarım  planı hazırlanır ve   çalışma başlar. Dolu nedeniyle hasar gören bir aracın  işlemi hasar boyutuna göre  minimum 4-5 saat , maksimum 3-4 gün sürüyor. Bizim için esas olan hasarlı aracın orijinal haline getirilerek  müşterilerimizin memnuniyet ve güvenini kazanmaktır" dedi.

ARAÇLARDA DEĞER KAYBI OLMAZ

Dolu hasarı sonrası yapılan onarım işlemleri ile araçların ilk günkü orijinal haline dönüştürüldüğünü kaydeden Nur Hasar ve Kaporta Onarım Merkezi yöneticisi Mahmut Gündüz,  " Doğal bir olay olan dolu hasarının giderilmesi işlemi ile  araçların satılması durumunda  herhangi bir değer kaybı söz konusu  olmaz. Onarım ile araç sahipleri gönül rahatlığıyla araçlarını değerinde satabilmektedir. Bu arada şunu belirtmekte yarar görüyoruz; dolu nedeniyle hasar gören araçlar boyasız ve tekniğine uygun şekilde ve uzmanlarına onarılırsa  araçlarda  hasar kaybı söz konusu değildir. Araçlar onarılırken ikinci el değerlerini korumasına azami dikkat edilmelidir. Hasar durumuna göre onarım fiyatları 300  liradan 2 bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Fiyat  aralığı araçtaki dolu hasar sayısına göre farklılık göstermektedir. Kaskolu dolu hasarı olan araçlar her hangi bir bedel ödemiyor. Dolu nedeniyle hasar gören araçların  teknik açıdan zamanında yaptırılmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Dolu araçlarda  boyasız hasar onarımı yapan  işletmelerde hareketliliğe neden olurken kasko yaptırmayan araç sahiplerinin  sıkıntı yaşadıkları ifade edildi.  

Bakmadan Geçme