Aras: Hükümet Van'ı önemsiyor

MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin programlarını değerlendirdi. Aras, Hükümetin Van'ı çok önemsediğini kaydetti.

Hükümet yetkililerinin ve oda başkanlarının Van’a gösterdikleri ilginin önemli olduğunu belirten MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, ‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ programının ilkinin Van’da yapılmasının hükümetin ilin ekonomisine verdiği değeri gösterdiğini söyledi.

Aras, “Bu toplantıda hem üretim hem istihdam konuşuldu hem de Van ekonomisinin resmi ortaya konuldu. Burada katılımcılar, özellikle güvenlik ve sınır ticareti konularındaki sıkıntıların giderilmesini istedi. Ayrıca Van’ın yaşanabilir bir il olduğu noktasında katılımcılar yüzde 93 oranında olumlu görüş belirttiler. Bu da ilimizin cazibesini ortaya koydu” dedi.
Özellikle 2017 yılının Van için önemli olduğunu ifade eden Aras, “İnşallah bu yıl içerisinde hem güvenlik sorunlarımızın çözüldüğü hem de ticaret hacmimizin arttığı bir il olacağız. Burada bölgeyi temsil eden önemli illerden bir tanesi haline geleceğimizi umut ediyorum. Bunun yanında hükümetimiz tarafından başlatılan yatırım hamlesi ve cazibe merkezleri programının da birçok ülkeye sınırı olan ilimizde ciddi yatırımlara sebep olacağını düşünüyorum. Bununla birlikte özellikle düşük olan ihracat rakamlarımızın da bundan olumlu olarak etkileneceğini düşünüyorum. Bu program özellikle üretime yöneliktir. Bunun da inşallah olumlu sonuçlarını alacağız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme