Aras: Sessiz Kalmayacağız

DBP ve HDP ile TUYAD-DER öncülüğünde iki gündür Van’da düzenlenen protesto yürüyüşlerine ilişkin basın açıklaması yapıldı.

İlhan Siyahtaş

HDP ve DBP öncülüğünde sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. Cizre, Sur, Silopi, Silvan, Nusaybin, Dargeçit’te süren sokağa çıkma yasakları Van’da yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkanları Caziye Duman, Münir Aras, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Barış Anneleri Meclisi ile KJA aktivistleri ve halk katıldı.

Basın açıklamasında konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Münir Aras, “ Katliamcı politikalara karşı boyun eğmeyeceğiz. Van halkı günlerdir katliam politikalarına karşı sokaklarda direniyor. Kimse yaşananlara karşı bizden sessiz kalmamızı beklemesin. Katliamlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokratik bir hak olan basın açıklaması ve yürüyüşlere yapılan saldırıları kabul etmeyeceğiz. Türkiye halkları bu gerici iktidarı hak etmiyor. Halkımıza yönelik baskı ve saldırı politikalarını bir kez daha şiddetle kınıyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Bakmadan Geçme