ARKADAŞLARINA BAŞARISIYLA ÖRNEK OLDU

Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi İzzet Ceberut'tan keman çalmayı 7 yaşında öğrenen Hamza Efe Ağar, hocası İzzet Ceberut'un şeflik yaptığı koroda en genç kaman sanatçısı olarak görev almaya başladı. Genç kemancı Ağar, ilgi duyduğu müzik alanında Türkiye düzeyinde keman sanatçısı olmak için disiplinle çalıştığını söyledi.

Evren Doğruer

Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi İzzet Ceberut'un keman öğrencisi Hamza Efe Ağar, yeteneğiyle müziğe ilgi duyan yaşıtlarına örnek oluyor. 7 yaşında keman çalmayı öğrenen Ağar, "2002 Van doğumluyum, 7 yaşında kıymetli hocam İzzet Ceberut'dan aldığım dersler sonucu keman çalmaya başladım.   Geçen hafta Van Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda düzenlenen hocamın şefliğini yaptığı  Türk Sanat Müziği konserinde  kaman sanatçısı olarak görev aldım.  Derneğimiz ve şefim bana şans verdi.  Müziğin ve kemanın benim için çok önemli bir yeri var. Hocama çok teşekkür ederim" dedi.

"2009 yılında keman eğitimime başladım"

Ağar, "2014 yılında Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği'nin düzenlemiş olduğu ve iki bölümden oluşan Türk Sanat Ve Halk Müziği konserinde büyükler korosunda keman enstrümancısı olarak görev almaya başladım.   Daha sonra ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında ve çocuk korolarında kemanımla görev aldım. 2016-2017  yıllarında Van Toplum Kültür ve Sanat Derneğinin düzenlemiş olduğu Türk Sanat Müziği konserlerinde büyükler korosunda keman sanatçısı orak görev aldım. Halen İzzet Ceberut hocayla keman çalışmalarına  devam etmekteyim. Ayrıca hocamla kabak kemane ve piyano  eğitimine başladım. Derneğimizin yetiştirmiş olduğu en küçük enstrümancı olarak büyükler korosunda görev almam benim için aşma oldu.  Şuan Mesut Özata Anadolu Lisesinde 10. sınıfta eğitimime devam ediyorum" dedi.

"Hedef belirlemek önemli"

Hedef belirlemenin önemli olduğunu söyleyen Ağar, "Seçtiğimiz meslek ne olursa olsun, bu aşamada hepimiz için hedef belirlemek önemli. Nihai hedefe ulaşmak için hedefi küçük küçük adımlara bölmek gerektiğini de düşünüyorum. Motivasyon ve geleceği doğru planlayabilmek için ne istediğimizi ve hatta ne istemediğimizi net olarak belirleyip küçük hedeflere bölmeye özen göstermeliyiz. Bestelenen solo eser sayısı bakımından şanslı bir enstrümandır keman. Diğer taraftan solo performans kadar oda müziği ve orkestra çalışmalarını da önemsiyorum. Gerek solo, gerek oda müziği, gerekse orkestra müzisyenliği tecrübesinin müzisyeni pek çok yönden beslediğine de inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme