• Haberler
  • Güncel
  • Arvas: Kalkışma Cumhurbaşkanımızın girişimiyle durduruldu

Arvas: Kalkışma Cumhurbaşkanımızın girişimiyle durduruldu

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas, '15 Temmuz hain kalkışması Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle durdurulmuştur. Telefon aracılığıyla milletimize verdiği mesajda Allah'u Teala'nın yardımıyla Başkomutan olarak fitili ateşleyen Cumhurbaşkanımızın konuşması vatandaşlar üzerinde etki ederek vatansever milletimiz canı pahasına göğsünü siper edip, hainleri etkisiz hale getirip başarısız kıldılar' dedi.

Burhan Ergin

Van Emekli Müftüsü Nimetulllah Arvas gazetemizi ziyaret ederek 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Milletimizin imanı güçlüdür”

15 Temmuz kalkışmasının işgal hareketi olduğunu belirten Arvas, “Bu işgal hareketi batı,  kara ve kızıl emperyalizm tarafından planlanmış, projelenmiş, bir ihanet hareketidir. Bunu haçlı hareketi olarak görüyorum. Tıpkı bazı yönleriyle Çanakkale Savaşlarını andırıyor. Çanakkale’de birçok şeyi kaybettik. Bu kaybettiğimiz değerlerimizin başında yüz binlerce gencimiz şehit oldu. Hepsi de 20. Yüz yıla hazırlanmış bilgi, beceri, teknik yönden kendisini geliştirmiş gençlerdi. 15 Temmuz işgal kalkışmasında yüzlerce gencimiz heba oldu. Anadolu’nun tertemiz duygulara sahip gençlerimiz yok oldu. Dolayısıyla bu yönüyle Çanakkale’ye benziyor. İkinci yönüyle de Nasıl ki Çanakkale’de olağan üstü bazı olayları biz okuyoruz. 15 Temmuz’da da olağan üstü bazı olaylarla karşılaştık. İnsanlarımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde kendilerini tankın önüne atarak durdurmaya çalıştı. Allah’u Teala o insanlara öyle bir feraset ve cesaret verdi ki o insanlar vücuduyla tankı durduracağını düşünüyordu. Milletimizin imanı güçlüdür. 270 kilo ağırlığında bir topu kaldırıp namluya süren Seyit Çavuş’u unutmayalım. Milletimizin mayası temizdir, muvahittir. 600 yıl İslam’a bayraktarlık etmiş bir millettir. Anadolu toprağı, Türkiye toprağı baştan başa bir şehitliktir. Evliya yurdudur. Şüheda burcudur. Toprağı mübarektir, mukaddestir. Dolayısıyla Allah’u Teala müsaade vermedi” dedi.

“Allah’a şükür darbe girişimi başarısız oldu”

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olduğunu söyleyen Arvas, “Burada bizim dikkat ettiğimiz başka bir husus var. 15 Temmuz’da Türkiye geneli bir sessizlik vardı. Van’da da güneş battıktan sonra bu yavaş yavaş hissedildi. O gün evden çıktım. Gelinim baba nereye gidiyorsun diye sordu. Bende Beşyol valilik binası tarafına gideceğimi söyledim. Cumhuriyet Caddesi üzerine çıktım. Birde baktım iki kuyruk vardı. Kuyrukların biri fırın diğeri banka ATM kuyruğuydu. Beni çok korkuttu, hayıflandım, yazık dedim. Kasap et derdinde öküz can derdinde diye bir söz var. Maalesef o zaman 15 Temmuz’un şuurunda olmayan bazı insanlar vardı. Biz o dönem tabii ki Beşyola kadar gittik. Dabbağoğlu Parkında camimizin imamı beni görünce yanıma geldi. Ondan sonra insanlarla birlikte kışlaya doğru yürüyoruz. Bu arada da Sela okuduk. 15 Temmuz’da ilk Sela’yı Van okudu. O gün bir Albay beni arayıp neden Sela okuduğumuzu sordu. Kendisiyle de daha önce tanışıklığım vardı. Bende kendisine Sela okuduğumuzu ifade ettim. Bana ne olduğunu sordu. Bende kendisine bir anormal durum olduğunu söyledim. Vatandaşlarımız tedirgin, Sela okumak suretiyle teskin etmeye çalışıyoruz. Tedirginliği gidermek için Sela okuyoruz. Daha sonra öğrendik ki darbe girişimi oldu. 15 Temmuz darbe girişimini ilk durduran Cumhurbaşkanımızdır. Telefon aracılığıyla milletimize verdiği mesajda Allah’u Teala yardım etti. ve Başkomutan olarak fitili ateşleyen Cumhurbaşkanımız olmuştur. Vatandaşlar üzerinden tesir oluştu ve Allah’a şükür darbe girişimi başarısız oldu” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz’u unutmamalıyız”

15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirten Arvas, “Biz 12 Eylül darbesini gördük. Daha önceki darbeleri de okuyup öğrendik. 15 Temmuz’a kadar hiçbir asker kendi halkını böyle bombardıman etmemişti. Darbe girişiminde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binasını, Gazi Meclisimizi, özel hareket binasını bombaladılar. 250 vatandaşımızı da şehit ettiler. Bu vahşice bir şeydir. Dolayısıyla Allah’u Teala bu mübarek toprağı, mukaddes vatanımızı işgalden kurtardı. Nasıl Çanakkale’de Çanakkale geçilmedi. Burada da Anadolu geçilmedi. 15 Temmuz’u unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

“Kışlalarımız peygamber ocağıdır”

Kışlaların peygamber ocağı olduğunu söyleyen Arvas, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da mesajı vatandaşlar tarafından dinlendi. Hakikaten o mesajdan sonra vatandaşlarda bir değişiklik meydana geldi ve darbe girişimi el birliğiyle başarısız oldu. Kışlalarımız peygamber ocağıdır. Anadolu toprağının her bir karışı baştan başa şehitlik toprağıdır. Pakistan’ın kurtuluşunun lideri Muhammed İkbal birgün İngiltere’ye giderken uçağı Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Muhammed İkbal hemen ayağa kalkıyor. Kabindeki görevliler şaşırıp neden ayağa kalktığını soruyorlar. Muhammed İkbal benim dinime 600 yıl hizmet eden bir milletin toprağının üzerinden geçiyorum. Bundan dolayı saygı duyarak ayağa kalktım diyor” dedi.

“Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar dilerim”

Van Emekli Müftüsü Arvas son olarak şunları söyledi; “15 Temmuz’dan önce yıllarca İslam’ın, Müslümanların, iman, ibadet ve itikatlarını bozmaya yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bunlardan bir kaçını sayarsak, dinler arası diyalog, ılımlı İslam, hoşgörü kelimeleri gibi faaliyetler sürdürmüşlerdir. Dinler arası diyalog İslam’ı buharlaştırma özelliği taşıyor. İslam şiddet değil ki ılımlı olsun. İslam hiçbir zaman şiddet dini değildir. İslam’ı şiddet olarak gösterenler İslam’ın dışında hareket ediyor. Bu işin içinde süper güçlerin müdahalesi de var. Özellikle Avrupa, kara kızıl emperyalizmin, haçlı seferidir. 15 Temmuz’dan ders almak lazım. 15 Temmuz sabahı Hz. Ömer Camiine giderek topluca namaz kıldık. O kadar çok insan geldi ki cami avlusuyla beraber dolup taştı. Namazı ben kıldırdım. Beşyolda düzenlenen demokrasi mitinginin birinci gününde 18 dakikalık irticalen bir konuşma yaptım. Memleketimize, bölgemize, ülkemize, insanlarımıza sahip çıkmamız lazım. İtikat yönünden tahrif hareketlerine karşı gelmemiz gerekiyor. Tahrif hareketlerine karşı uyanık olmamız gerekiyor. Vatan sevgisini, memleket sevgisini vatandaşlarımıza tekrar hatırlatmamız lazım. 15 Temmuz darbe girişimine göğsünü siper ederek direniş gösteren tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar dilerim. Bu hain harekete canı gönülden karşı koyan tüm mümin ve Müslüman kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. ”

Gazetemiz spor müdürü Rıdvan Can nazik ziyaretinden dolayı Van Emekli Müftüsü Nimetullah Arvas’a teşekkür etti.

Bakmadan Geçme