Asgari ücretlilere devasa destek geliyor!

Asgari ücretle ilgili gelen yeni haberler, çalışanları sevince boğacak nitelikte. Çünkü asgari ücretli bireylere günlük 105 TL ek ödeme yapılacak. Detaylar haberimizde...

Asgari ücretlilere devasa destek geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de çalışanlara ek destek sağlanmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 2023 yılında beklenen asgari ücret artışı sonunda duyuruldu ve kamuoyunda büyük bir heyecan yarattı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında alınan karara göre asgari ücret, 11.402 TL'ye yükseltildi. Bu artışla birlikte, milyonlarca asgari ücretli çalışanın maaş durumu merak konusu oldu. Yeni haberler, çalışanları sevince boğacak nitelikte. Çünkü asgari ücretli bireylere günlük 105 TL ek ödeme yapılacak.

HERHANGİ BİR İNDİRİM YAPILMAYACAK

Mithat Yurdakul'un Milliyet gazetesinde yer alan haberine göre, 2023 Temmuz-Aralık döneminde yemek bedeli sigorta priminden istisna tutulacak ve bu tutar günlük 105,75 TL olarak uygulanacak. İşverenlerin işçilere sağladığı sosyal yardımların asgari ücretten herhangi bir indirim yapılmasına izin verilmeyecek. Bu durumda, yemek bedeli asgari ücrete ek olarak sağlanacak.

BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI

Sigorta primleriyle ilgili de bazı güncel değişiklikler yapıldı. SGK'nın çocuk yardımı aylık tutarı 268,29 TL'ye, aile yardımı ise 1.341 TL seviyesine yükseltildi. Bağ-Kur prim tutarı alt limitlerine göre 4.628 TL olarak belirlendi. Tarım Bağ-Kur sigortalılarının ödeyeceği prim miktarı da aynı şekilde belirlendi. 

Bakmadan Geçme