Aşkale Çimento Türkiye'nin en modern tesisi

Aşkale Van Çimento Fabrikası yetkilileri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye sanayisinin devler liginde yer alan Aşkale Van Çimento Fabrikası Müdürü Naci Rüzgar fabrika hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Rıdvan Can

Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Aşkale Çimento Fabrikası Müdürü Naci Rüzgar, söz konusu Van Çimento'nun 1969 yılında kurulduğunu, 1996 yılında özelleştirildiğini belirtti.

Rüzgar, 2004-2006 yıllarında TMSF'ye devredilen fabrikanın, 2006-2008 yılında Orascom, 2008-2009 yılında ise Lafarge firması tarafından işletildikten sonra, 2009 yılında ise Aşkale Grubu tarafından alınarak bugüne dek işletildiğini ifade etti.

Rüzgar, Aşkale Çimento'nun 110 milyon dolar ilave yatırımla Türkiye'nin en modern tesisi durumuna geldiğini belirterek, "Bizim özellikle vurgulamak istediğimiz birkaç husus var. Yaklaşık 100 kişilik ilave istihdam sağlandı. 13 binden fazla fidan dikildi. Aşağı yukarı 20 dönümlük çimlendirme çalışmaları yapıldı. Sistemimizde tamamen filtreler vardır. Fabrikamızda torbalı filtreler sayesinde çevre kirliliği söz konusu olmuyor. Kirlilik direkt Ankara'da Çevre Bakanlığı tarafından da takip ediliyor. Bize verilen bir emisyon oranı var. Bu sürekli takip ediliyor. Arıtma tesislerimiz yüksek kapasite ile çalışıyor. Van Çimento olarak göle bir gram atık atılmıyor. Denetimlerden çıkan neticeler bunun kanıtı. İşçi güvenliği ile ilgili güzel çalışmalarımız var. Sürekli eğitimler gerçekleştiriyoruz. Çimento fabrikaları tehlikeli sektörler arasında. Üç defa 400 günün üzerinde kazasız gün sayımız oldu. Bundan dolayı arkadaşlarımızı da ödüllendireceğiz. Uluslararası bir çalışmada, yabancı bir denetim firmasının organizasyonunda, Van Çimento Türkiye'deki en başarılı tesisler sıralamasında 3-4 isimden biri oldu" dedi.

Enerji yönetim sistemi açısından her fabrikada olmayan bir sistemlerinin de olduğunu dile getiren Rüzgar, ayrıcalıklarının olmasının kendilerini sevindirdiğini anlattı. Daha sonra fabrika yetkilisi tarafından slayt gösteri ile bir sunum gerçekleştirildi. Bilgilendirmenin ardından tüm çalışanlar iş güvenliği kapsamında iş kazasına sebebiyet vermediklerinden ötürü birer çeyrek altınla ödüllendirildi.

Bakmadan Geçme