AT DERGİSİ YENİDEN ÇIKIYOR

Maddi imkânsızlıklar yüzünden 2017 yılında yayın hayatını durdurmak zorunda kalan AT Dergisi uzun bir aradan sonra yenilenmiş içerik ve yazar kadrosuyla yeniden çıkıyor.

Yeniden yapılanmaya giden AT Dergisi çok yakında Vanlı okuyucularıyla yeniden buluşacak. Henüz birinci yıl dönümünde yayın hayatına maddi imkânsızlıklar yüzünden ara vermek zorunda kalan AT Dergisi genç ve dinamik kadrosuyla yeniden çıkacak.

Sokağın sesi, edebiyat, şiir, öykü ve mizah dergisi olan AT yayın hayatına kaldığı yerden devam edecek. Dergi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan AT Dergi Genel Yayın Yönetmeni Ömür Karakaya, amaçlarının nitelikli bir dergi çıkarmak olduğunu söyledi.

İlk önceliklerinin edebiyat olduğunu söyleyen Karakaya, "Gerçek edebiyat, köken olarak popüler kültür, tazeoğulları, meşrubat, iyilik, sevgi, tandem olarak aşk edebiyatına karşıyız. Nitelikli edebi tablolar dışında sinema, müzik, tiyatro, spor, kültür, yeşilçam,  beat, yeraltı, yol gibi nitel kavramlar dergimizi zenginleştiren ana unsurlar olacaktır" dedi.

"Van'da başarmak istiyoruz"

AT Dergi Genel Yayın Yönetmeni Ömür Karakaya yaptığı açıklamada, "Öncelikle bugüne kadar yanımızda olan tüm okurlarımıza Van'da kültür ve sanata destek olan Vansesi Gazetesine teşekkür ederim. Kısa bir ara verdikten sonra tekrar bir araya toplandık. Farklı bir içerikle okurlarımızın karşısına çıkacağız. İlk hedefimiz nitelikli bir dergi çıkarmak ve bunu doğunun bu güzel ili Van'da başarmak. Biz Van kökenli ulusal bir dergiyiz. Çünkü biz İstanbul veyahut edebiyatın, sanatın kök tuttuğu illerde değil de asıl edebiyatı içinde barındıran Van'da başarmak istiyoruz bunu. Asıl olarak baktığımızda dergicilik riskli bir iş bu ama biz temele indirgeyerek yapıyoruz, başaracağız. Diğer dergileri eleştirmek yerine tebrik ediyoruz yani ulusal, popüler kültür ürünü dergileri. Lakin biz onların benimsediği popüler kültürle özdeşleşmiş ya da yakın zamanda vefat etmiş ünlüleri değil de daha çok herkesin unutmaya yüz tuttuğu kişileri taşıyacağız kapaklarımıza ve farklı bir sitil, anlam ile. Yazarlarımızı burada açıklamayacağız lakin çok üst düzey bir yazar kadromuzun olacağını belirtmek isterim. Edebiyat her zamanki gibi ilk önceliğimizdir lakin gerçek edebiyat, köken olarak popüler kültür, tazeoğulları, meşrubat, iyilik, sevgi, tandem olarak aşk edebiyatına karşıyız. Nitelikli edebi tablolar dışında sinema, müzik, tiyatro, spor, kültür, yeşilçam,  beat, yeraltı, yol gibi nitel kavramlar dergimizi zenginleştiren ana unsurlar olacaktır. Bu zorlu yolda herkesin desteğini bekleriz. Okurlarımızdan alacağımız bu güzel destek emin olunki bizi en iyi yapacaktır" ifadelerini kullandı.

"Sokağı, Edebiyat ile Mizahın buluştuğu nokta haline getirmeye çalışıyoruz"

AT Dergi kurucularından ve yayın kurulundan Abdurrahman Algül ise, "Bilindiği gibi biz Edebiyat-Sokak-Mizah dergisiyiz. AT Dergi olarak Sokağı, Edebiyat ile Mizahın buluştuğu nokta haline getirmeye çalışıyoruz. Deniz kabuğunu andıran sokağın içindeki incileri bulmak için mücadele veriyoruz. Tabi bu mücadeleleri verirken düştüğümüz, sakatlandığımız, yorulduğumuz oldu ve olacaktır da. Ama biz sakat Atlar olarak ayağımıza sıkılmasına müsaade etmeyerek yeniden ayağa hatta şaha kalkıyoruz. Bu yolda karşılaşılan her zorluğun, yolu daha da güzelleştirdiği ve bizleri daha sıkı bir kenetlenmeye ittiği gerçeğini unutmayarak; Türkiye'nin her tarafına dörtnala koşmaya devam edeceğiz" dedi.

"Yeni düşüncelerimizle sanat cüceleri olmaya çalışıyoruz"

AT Dergi kurucularından ve yayın kurulundan A. Vekil Alphan yeni sanat cüceleri olmaya çalıştıklarını belirterek, "AT dergi olarak öncellikle sanat, edebiyat, hayat gibi yaşamımıza tesir eden değerlerden yola çıkarak Mayıs 2016'da İstanbul döngüsünde kıvranan; sadece siyasi düşünceler, popülizm gibi münbasit kaygılarla dolu dergilere inat özgünlük, yenilik, üretkenliğe karşı bir durgunluk içerisinde olan edebiyat okulu olan dergi çalışmasına ilkelerimize yeni düşüncelerimizle dolu dolu bir süreçle yeni sanat cüceleri olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

AT Dergi editör ekibinden Sarya Damar, AT Dergi'sinin Türkiye'nin dört bir tarafına koşan bir dergi olmaya devam edeceğini söyleyerek, "AT Dergi Van'dan çıkıp Türkiye'nin dört bir tarafına koşan bir dergi oldu. Çekirdek olarak çıktığımız bu yolda bu aralar çiçeklerden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

"AT Dergi yeni sayısını çıkartmaya hazırlanıyor"

AT Dergi editörlerinden Sabiha Demirtaş, derginin Van'dan çıkarak birçok ilde okuyucularıyla buluşacağını belirterek, "AT Dergi, kaliteli kadrosu ve hepimizin ortak çabasıyla uzun bir aradan sonra yeni sayısını çıkartmaya hazırlanıyor. Ulusal bir dergi olan AT Dergi Türkiye'nin pek çok ilinde okurlarla buluşacak. Popüler kültüre baş kaldıran, geçici heveslerin esiri olmuş kitlelere farklı ve kaliteli bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan AT Dergi, siz değerli okurlarımızın desteğiyle varlığını sürdürecek" dedi.

AT Dergi editörlerinden Fatma Adıyaman şu ifadelere yer verdi; "Her bir editörümüzün size sizi anlatacak edebi tavra titizlikle çalıştıklarını belirtmek isterim. Dergimizde sanatın, sinemanın, edebiyatın, şiirin yüzyılları etkilemiş olan etkisiyle dokunacağız birbirimize. Dergimizde; bazen bir tablonun  fırça darbelerinden, bazen de bir şiirin ruhunun içinden ve bazen de bir sinema filminin yönetmeninin gözlerinden bakacağız bulunduğumuz mikroskobik zaman diliminde"

"Dergimizin birçok yere ulaşmasını güçlü kadromuzla gerçekleştiriyoruz"

AT Dergi muhabir ve koordinatörü Nedim Memduhoğlu, "AT; gündem, sokak, bol miktarda iyi kalemlerden çıkmış güzel yazı, mizah ve edebiyat içeren bir dergi. En güzel özelliği ise yeni döneminde adeta bir dil devrimi yapmış olmasıdır. Birbirinden çok başka kalemlerin, birbirinden çok başka konuları, birbirinden çok başka şekilde ele alıyor olması bizlere bir terapi uyguluyor. Sokaktan, Edebiyattan beslenen AT Dergi; Türkiye'nin her tarafına hızlıca yayılmasını ve daha önceki sayısında olduğu gibi birçok yere ulaşmasını güçlü kadromuzla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"AT Dergi sizi anlatıyor ve anlatmaya devam edecek"

AT Dergi muhabirlerinden Gürhan Dursun, Dergi olarak yola sokaktan çıktıklarını, çünkü yaşamın kalbi sokağın kollarında hayat bulduğunu belirterek, "Edebiyatın hiç uğranmamış sokaklarından yolculuğa başlayıp gerçek sokakla ikisini birleştirdik ortaya harika şeyler çıktı. Çünkü AT Dergi sizi anlatıyor ve anlatmaya devam edecek.  Edebiyat ülkenin en doğusundan en batısına kadar AT dergimizin kollarında hayat bulacak" diye konuştu.

"Farklı şeyler tadacaksınız"

AT Dergi editör ekibinden Ceylan Ademoğlu, "İyi ki bu ekibin bir parçasıyım. Yaptığım işten bu denli keyif almak çok güzel çünkü AT Dergi ekibi çok iyi ve derginin içeriği çok kapsamlı. İllüstrasyon, çizim ve karikatürlerin gözlere şenlik bir uyum içinde olmasının kulaklarınızda eşsiz ahır manzaraları bırakacağından emin olabilirsiniz (!) AT Dergi'yi okurken çok farklı şeyler tadacaksınız" dedi.

AT Dergi muhabirlerinden Hamza Kuloğlu, "Her zaman ve HayAT'a rağmen bir orman gibi dörtnala yeşeriyoruz bu aileyle" diye konuştu.

"Güçlenerek yolumuza devam ediyoruz"

AT Dergi editörlerinden Öner Demirtaş, derginin daha önceki sayılarını çıkardıktan sonra aksiliklerden dolayı ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu mola ara ile güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Her sayıda, gölgede kalmışların hatırlanacağı ön kapağımız, bir rafta ismi unutulmuşların yaşatılacağı arka kapağımız ve birçok sürprizin olacağı posterler için beklemede kalın!" ifadelerini kullandı.

"Doğanın takibindeyiz"

AT Dergi editörlerinden Zeynep Başar, dergilerinin insanların ilgisini çekeceğini söyleyerek, "Şunu söylemek istiyorum ki AT Dergi diğer dergilerden çok daha farklı ve insanların ilgisini çekecek bir dergi. Fotoğraf öykücülüğü, Yeşilçam takibi, Polisiye dizisi gibi henüz açıkladığımız ve daha açıklamadığımız sürpriz içeriklerle Doğanın takibindeyiz. Şundan eminim ki AT Dergi'yi elinize aldığınızda çok hoşunuza gidecek" diye konuştu.

"AT olarak yarışmaya değil yolda olmaya geliyoruz"

AT Dergi Yazı İşleri Müdürü Taha Can Karakaya, "Yeni dönemde TDK ile edebiyatın arasını düzeltmeye, ikinci planda kalmışlara sahne olmaya, unutulmuşları yeniden boyamaya, meşrubat edebiyatına hoş çakal demeye, AT olarak yarışmaya değil yolda olmaya geliyoruz. Tek misyonumuz okuyucularımızın "iyi ki AT!" demeleri olacak" dedi.

"Güzel ve farklı işler başaracağız"

AT Dergi editör ekibinden Gizem Lale 20 kişilik bir ekiple yola çıktıklarını belirterek, "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki dergimizin çizer, editör, tasarım, muhabir, editör ekibimiz yaklaşık 20 kişiden oluşuyor. Nasıl bir araya geldiğimize gelirsek aynı fikri savunan insanların tesadüfi bir şekilde buluşmasıyla gerçekleşti. Bu ekiple çok güzel ve farklı işler başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AT Dergi editör ekibinden Serenay Demirkoç şu ifadeleri kullandı; "Dergimiz diğer birçok dergide kullanılmayan bir mizaçla karşınızda olacak ve dergiyi okuduğunuzda şunu diyeceğiniz eminim; diğer popüler dergilerin aksine Van'da bu zor şartlarda nasıl böyle bir dergi çıkar"

"Sizlerde çok beğeneceksiniz"

AT Dergi Okur İşleri Müdür Kamil Atişler de, dergilerinde birçok sürprizin olacağını söyleyerek, "Dergimizde birçok sürpriz olacaktır örnek olarak hiçbir dergide kullanılmayan içerikler olacaktır. Bizzat ekibimiz tarafından Genel Yayın Yönetmenimiz Ömür Karakaya önceliğinde kolektif bir çalışma ile yeni şeyler ürettik eminim ki sizlerde çok beğeneceksiniz. Beklemede kalın" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme