• Haberler
  • Ekonomi
  • Ay sonu itibariyle geçerli olacak... Yeni zamlar yolda!

Ay sonu itibariyle geçerli olacak... Yeni zamlar yolda!

Şeker fiyatlarına art arda gelen zamlar vatandaşı zor durumda bıraktı. Şeker fiyatlarına son olarak Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) tarafından zam yapıldığı duyuruldu.

Türkşeker, Mayıs ayından beri şeker fiyatlarına dokuz kere zam yaptığını belirterek KDV hariç kilogramı 24 TL olan toptan şeker satış fiyatını yüzde 4,2 oranında artırarak 25 TL’ye çıkardığını açıkladı.

Türkşeker, kampanya kapsamında indirimli şeker satışlarının 31 Ağustos 2023’te biteceğini ve 1 Eylül itibarıyla toptan şekerin kilogram fiyatının indirimsiz olarak satılacağını bildirdi. Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberine göre; Türkşeker, müşterilerinden ara sipariş almak için yüzde 4,2 zamlı şekilde talep topladığını ifade etti.

Bununla birlikte KDV hariç 27 TL’ye çıkacağı belirtilen şeker fiyatına 10 gün içinde yüzde 8 oranında yeni bir zam daha yapılacağı aktarıldı. Bu durumda son 4 ayda şekere 11 kez zam yapılmış olacak. 8 Mayıs’ta 18,5 TL seviyesinde olan şekerin fiyatı eylül başında 27 TL’ye yükselecek. Türkşeker, böylece son 4 ayda şekere yaklaşık yüzde 46 zam yapmış olacak.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme