Ayak İzleri....

Van'ın dört ana ceddesi vardı, gerçi sembolleşmiş caddelerimiz de vardı ama, iki caddesi Vanlıların en çok ayak bastıkları caddelerdi.

Van'ın dört ana ceddesi vardı, gerçi sembolleşmiş caddelerimiz de vardı ama, iki caddesi Vanlıların en çok ayak bastıkları caddelerdi.

 

Cumhuriyet Caddesi;

 

Vanlıların çarşı dediği  caddedir. Tüm ihtiyaçlarımızı temin edebildiğimiz ki, adından da belli Cumhurun caddesi.

 

Maraş Caddesi; 

 

Caddeden inince önce Van kalesi karşılar sonra da Van denizinin turkuaz rengi. Okullar caddesi de diyebiliriz. Cumhuriyet Caddesiyle kesiştiği yerden batıya doğru indiğimizde, sol tarafta Kız Meslek, sağ tarafımız da Ticaret Liseleri, daha da aşağılara indiğimizde sol tarafta Kazım Karabekir  Orta okulu ve daha da aşağı da Öğretmen okulu vardı.

 

İskele Caddesi; 

 

Sağlı sollu Kavak ağaçlarıyla muhteşem doğal tünel görünümüyle simgeleşmiş, Van denizinin ismiyle müsemma denize en çok gittiğimiz caddemiz.  Cumhuriyet Caddesinin bittiği Beşyol mevkiinden aşağıya uzanan dünyanın en uzun Caddelerinden biri diye bilinen 7 Km'lik caddemiz. Bu cadde üzerinde ise Atatürk Lisesi, Halk Eğitim Merkezi ve Kapalı Spor Salonumuz vardı.

 

Sıhge (sığke- sıkge dildöndüğünce :) Caddesi;

 

İskele Caddesine paralel  bir caddemizdir. Ve Maraş Caddesi nin bitişin de birleşir. Yukarı da bahsettiğim gibi, Cumhuriyet ve Maraş Caddesi Van halkının en çok ayak bastığı caddelerimizdi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme