• Haberler
  • Güncel
  • Ayanıs mahalle sakinleri elektrik kesintilerinden dertli

Ayanıs mahalle sakinleri elektrik kesintilerinden dertli

Tuşba ilçesine bağlı Ayanıs Mahallesi sakinleri, uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerinin bıkkınlık yarattığını dile getirerek yetkililere seslenip elektrik kesintilerine bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyorlar.

Ayanıs Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, elektrik kesintilerinin özellikle son birkaç ayda daha da arttığını ve bu durumdan ciddi şekilde rahatsızlık duyup etkilendiklerini dile getiriyorlar. Kesintiler nedeniyle günlük yaşamlarının zorlaştığını, evlerindeki elektronik cihazların zarar gördüğünü ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerin konuya acilen el atmasını istiyorlar.

Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, "Mahallemizde yaşanan elektrik kesintileri çekilmez olup can sıkıcı hal aldı. Bazen günde birkaç kez elektrikler kesiliyor. Bu durum hem günlük yaşantımızı olumsuz etkiliyor hem de evlerimizdeki televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, elektronik aletlere zarar vererek buzdolabında muhafaza ettiğimiz yiyeceklerin bozulmasına sebep oluyor. Mahalleliler elektrik kesintilerinden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor" diye konuştular.

Elektrik kesintilerinin sistemli şekilde gerçekleşmediğini, elektriğin hangi saatlerde kesileceğinin belli olmadığını dile getiren mahalle sakinleri, "Bazen sabah, bazen öğleden sonra, bazen de akşam saatlerinde elektrikler kesiliyor. Bu durum mahalle halkını olumsuz etkiliyor. Elektrik kesintileri nedeniyle günlük yaşantımız büyük zorluklarla çile çekerek geçiyor. Özellikle elektronik cihazlarımız zarar görüyor. Buzdolabımız sık sık arızalanıyor. Yetkililer bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturarak elektrik kesintilerini günlük hayatımızdan çıkarmalı" ifadelerini kullandılar.

Mahalle sakinleri, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için yetkilileri arayıp durumu anlattıklarında arızadan kaynaklı kesinti yaşandığını, arızanın giderilmeye çalışıldığını söylemeleri vatandaşlar arasında bıkkınlık yaratmış durumda. Biz mahalle sakinleri olarak yetkililerden icraat bekliyor iş yapmalarını, sorunumuza çözüm üretmelerini, sıkıntıyı gidermelerini istiyoruz. Telefonlarımıza arızıyla, kesintiyle ilgili mesaj göndermelerini değil sorunu tümden çözüp elektrik kesintilerini hayatımızdan çıkarmalarını istiyoruz. Kesintilerin maddi zararlara yol açtığını, bunu yetkililere söylediğimizde zararlarımızın tazmin edilmediğiyle kalıyoruz. 

Yetkililerin konuya ivedilikle el atması ve Ayanıs Mahallesi'ndeki elektrik sorununa kalıcı bir çözüm bulması bekleniyor 

Bakmadan Geçme