AYRAN AŞI VAN PASTASI İLGİ GÖRDÜ

Van'ın markası 'Chakless Restaurant Cafe' Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü nedeniyle vatandaşlara ayran aşı Van pastası ikram etti.

Rıdvan Can

Vanlı Azat Işık ve Haşim İnan tarafından hizmete açılan “Chakless Restaurant Cafe” Van’ın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü etkinliklerine duyarsız kalmadı. Eski belediye binası yerinde Aşçı başı Adem Ergin, Ömer Adar, Hacı Özkan, Ozan Işık tarafından yaklaşık 8 bin kişiye ayran aşı ve Van Pastası ikram edilmesi büyük takdir topladı.

“Chakless Restaurant Cafe” işletme müdürü Azat Işık, Van’ın tanıtımına, kültürüne ve yararına olan etkinliklere büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, “Van’ın kurtuluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününde Vanlı olarak bizde elimizden geleni yapmaya çalıştık. Yaklaşık 8 bin vatandaşımıza ayran aşı ve Van Pastası dağıttık. Vanlı hemşehrilerimizin yanı sıra İranlılarda ayran aşı ve Van pastasına büyük ilgi gösterdiler. Biz ilimizin yararına olan her türlü etkinlikte olmaya gayret edeceğiz. Van bunu fazlasıyla hak eden bir şehirdir. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü, bütünleştirici işlevinin yanında Van'ın tanıtımına, kent kimliğinin şekillenmesine katkı sağlamayı hedeflemekte ve Van dostları arasında yakınlaşmayı, dayanışmayı güçlendirmektedir. Vanlılık kimliğine ivme kazandırmak farkındalık yaratma düşüncesiyle gerçekleştirilen Dünya Vanlılar Günü yerel ve ulusal hatta uluslararası ölçekte bakıldığında benzeri olmayan özgün bir çağrışımdır. Kent genelinde kutlamalar şuan çok iyi bir şekilde devam ediyor. Umarım bundan sonra ilimizin tanıtımına katkı sunmak için çok daha iyi organizasyonlar yapılır” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme