Azerbaycan'daki gurbetçiler oy kullanmaya başladı

Azerbaycan’da yaşayan Türk vatandaşları oy kullanmaya başladı.

Azerbaycan’da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye’deki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için genel seçimler için Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği, Gence ve Nahcivan Başkonsolosluklarına gelerek oy kullanmaya başladı.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’nde kurulan 5 sandıkla başlayan oy verme işlemi kapsamında vatandaşlar, sabah saatlerinden başlayarak büyükelçilik binasına gelip oylarını kullandı.

Oy kullanan vatandaşlardan Tuncer Kavot, "Ülkemiz için gelip oyumuzu kullandık burada. İnşallah hayırlısı olur. Şu anki Türkiye’nin durumuz zaten karışık. Her şey gün yüzünde. Onun çok söyleyecek şey yok. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Nakil Ovan ise "Öncelikle Türkiye için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu savaşlar, ölümler olmaz. Gerçek bir demokrasi olur Türkiye için. Temennimiz odur” diye konuştu.

Seçmenler, oylarını Azerbaycan genelinde sabah TSİ 07.00’de başlayan oy verme işlemleri TSİ 19.00’a kadar kullanabilecek. Azerbaycan’da bulunan 7 bin 3 seçmenin 6 bin 311’i Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği, 338’i Gence Başkonsolosluğu ve 354’ü ise Nahcivan Başkonsolosluğu seçim bölgesinde kayıtlı olurken, Türkiye Bakü Büyükelçiliği'nde 5, Gence ve Nahcivan Başkonsolosluklarında ise 1’er sandık bulunuyor. Oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra, oy pusulaları mühürlü odada koruma altına alınacak, yarın da uçakla Türkiye'ye gönderilecek.

Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler için oy verme işlemi bugün sona eriyor.

Bakmadan Geçme