Bahar temizliği başlıyor

Bahar erken geldi. Sokaklar, okullar, parklar, iş yerleri temizleniyor. Oksijen her yere nüfuz ediyor.

Bahar erken geldi. Sokaklar, okullar, parklar, iş yerleri temizleniyor. Oksijen her yere nüfuz ediyor. Yaşam  enerjiyle yeniden can bulurken, kan akışı yükseliyor. Sizinde evinizde muhteşem bir bahar temizliği yapmanız için 20 ipucu paylaşacağım. Evde en çok vakit geçirdiğimiz kış ayları bitmek üzere... Dairenizin her yerinin gereksiz malzemelerle veya artık ihtiyaç duymadığımız fazlalıklarla dolduğunu buradan bile görebiliyoruz. Aşağıdakileri ipuçlarını takip ederek evinizi yepyeni bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Bu arda çiçekler içinde önerim var.

 

1- Artık kullanmadığınız elektrikli aletleri başkasına verebilir veya internetten satabilirsiniz. (Kurutma makinesi, tost makinesi, saç düzleştirici gibi)

 

2- Duş lifleri ve havluyla dolu banyo dolaplarınızı boşaltın. Emin olun hiçbir aile aynı anda 50 havluya ihtiyaç duymaz.

 

3- Bütün gardrobunuzu boşaltın. Kıyafetlerinizi 'kalsın', 'gitsin' ve 'emin değilim' olarak üç parçaya ayırın. 'Gitsin' dediklerinizi başkasına verin; 'emin olmadıklarınızı' bütün temizliğiniz bittikten sonra tekrar gözden geçirin.

 

4- 'Eski günlerin hatırına' sakladığınız onlarca hatıradan kurtulun. Kimse bu kadar anıyla yaşamak istemez. Hafızanız size yeter. Hatıra eşyaları, fotoğrafları, önemli belgeleri sakın artmayın.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme