Baharın geldi çiçekler açtı

Havaların ısınmasıyla park, bahçe, kavşak ve orta refüjlerde yapılan düzenlemelerle açan çiçekler şehrin güzelliğine güzellik katıyor.

Tahir Tekin

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler tarafından şehrin muhtelif bölgelerine ekilen çiçekler havaların ısınmasıyla açmaya başladı. Fide dikimine baharın ilk günlerinde başlayan belediye ekipleri parklar, orta refüj, kavşak, kaldırım ve meydanlara ektikleri fidelerin açmasıyla etraf rengarenk çiçeklerle doldu.

Gazetemize konuşan vatandaşlar, "Bbelediyeler tarafından dikilen çiçekler Van'a ayrı bir güzellik katıyor. Bakım çalışmalarının aksatılmadan yapılması halinde çiçeklerin ömrü daha uzun olacaktır. Belediyeler bu konuda duyarlı davranmalı. Vatandaşlarda çiçeklere gereken hassasiyeti göstermeli. Çiçeklerin görsellik bakımından önemli olduğunu, şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmektedir. Yeşillikler, çiçekler rekreasyon alanları insanların hüznünü dağıtıp kalplerinin huzur bulmasını sağlamaktadır. Bazı vatandaşlar, çocuklar çiçekleri kopararak güzellikleri, emekleri, canları yok ediyorlar. İnsanlar doğaya, canlılara sahip çıkmalılar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştular.

Belediye yetkilileri yaptığı açıklamada, "Van'ımızı güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bahar ayının başlamasından itibaren kaldırımlarda, orta refüjlerde ve kavşaklarda mevsimlik çiçek dikimini yaparak şehrimizi renklendirdik. İnsanların bu güzelliklere sahip çıkmasını istiyoruz. Çalışmalarımız devam edecek" dediler.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme