Bakan Ali Yerlikaya Van'da açıklamalarda bulundu!

Geçtiğimiz haftalarda yayımlanan kararname ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İç İşleri Bakanlığı'na atanan Ali Yerlikaya Van'a geldi.

Fahrettin Yiğit

İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, bir dizi temaslarda bulunmak üzere bugün Van’a geldi. Bakan Yerlikaya ve Komutan Çetin, Van Valisi Ozan Balcı ve protokol üyeleri tarafından Ferit Melen Havalimanında karşılandı. Van Valiliğini ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında,Valilik binasında ilin genel durumu ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Ali Yerlikaya; Van ilinde hizmetlerin geldiği nokta ile ilgili güzel bir toplantı yaptık. 2010 Mayıs ayında Ağrı Valisiydim 2012 Ağustos’unda Ağrı Valiliğinden ayrıldım, 2011 yılında Erciş depreminde büyük acılar yaşadık. O tarihte sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde ve o dönemki Van Valimiz Münir Karaloğlu ile birlikte bu bölgeye gelen Devletimizin, Milletimizin STK’ların katkılarıyla geçici barınma ve kalıcı konutları dikme ile ilgili noktada 10 günlük koordinatör Vali olarak görev yaptım.

Van ve Erciş’in çok önemli bir yeri var

Benim nazarımda Erciş’inde Van’ında komşuluk hukuku gereği çok önemli bir yeri var. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli asrın felaketini yaşadık büyük acı yaşadık vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum, halen hastanelerde şifa bekleyen kardeşlerimiz için rabbimden acil şifalar dililyorum ama Van bu deprem acısını tecrübe ettiği için yaşadığı için, 6 Şubat’tan bu yana yaklaşık 140 günden beri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yaraları sarma noktasında Van ilçeleriyle birlikte o coğrafyaya gece gündüz demeden yardım etti. Ben Van Valimiz şahsında Vanlı hemşehrilerimize bütün kurum ve kuruluşlarımıza minnettarlığımı ve şükranlığımı dile getirmek istiyorum. Biz burada durmayacağız il ziyaretlerimize devam edeceğiz, yarın Diyarbakır’dayız Bayramda  yine deprem acısı yaşayayan Gaziantep’in Nurdağı, İslahiye ilçesinde bayramlaşma yapacağız oradan Kilis’e geçeceğiz peşinde bayramın  2. gününde Konya’da ziyaretlerimiz devam edecek. Van’da birazdan esnafımızla buluşmaya gideceğiz hatırlarını soracağız şimdiden bayramlaşacağız ama biz gerçekten çok önemli bir hizmet hudut güvenliği ile ilgili yapılan gerek duvar ve teknolojik yapılan hizmetleri yerinde görmek oradaki kahraman askerlerimizle birlikte hem bayramlaşma ve hem onlardan düşüncelerini almak ve istişare etmek istiyoruz. Ve nihayetinde 3305 rakımlı kahraman Jandarmamızın Tendürek Askeri üst bölgesinde de bizim yiğitlerimizin yanına gideceğiz onlara hem bayram sevincini şimdiden paylaşacağız bayramlaşmak istiyoruz hemde orada terörle mücadekedeki geldiğimiz nokta başarımız ve bundan sonraki yapacaklarımız ile ilgili Jandarma genel komutanımız, Van Kolordu Komutanımız kıymetli paşamız ve diğer tüm askerimiz ve tüm polisimizle birlikte değerlendirmemizi yapacağız.

Terörle Mücadelede Azimliyiz

Değerli arkadaşlar, biz terörle mücadeledeki azim ve mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde durmaksızın devam edecek. Biz aynı zamanda bu coğrafyanın bu güzel şehirlerimizin refahı ve milletimizin zenginleşmesi eğitimden sağlığa şehirlerimizin güvenliğinden şehirlerimizdeki kültürel sanat hayatına esnafımızın esnaflığını imalat sanayimizin her bir bölümündeki girişimci kardeşlerimizin gücünün en güzel şekilde yansıması ve sınır şehri aynı zamanda Van’ımız bu sınır gücündende dış ticaret olarak gerek kapılar gerekse OSB güçlenmesi noktasında da sayın Vekillerimiz Sayın Valimiz ve Meslek Odalarımızla birlikte Van’ımızın daha zengin ve daha müreffeh potansiyelini en güzel şekilde Van’ımızın kıymetli insanlarının hissedebileceği şekilde bunu yansıtmak istiyoruz.” Diyerek esnafı ziyaret etmek üzere Cumhuriyet Caddesine geçti.  

Van Sesi Haber

Bakmadan Geçme