• Haberler
  • Güncel
  • Bakan duyurdu: Milyonlarca öğrenci ve aileyi ilgilendiriyor... Okullarda yasaklandı!

Bakan duyurdu: Milyonlarca öğrenci ve aileyi ilgilendiriyor... Okullarda yasaklandı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların açılmasına çok az bir süre kala son derece önemli bir duyuru yaptı. Bu haber, milyonlarca veli ve öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Artık bazı kısıtlamalar getiriliyor ve bu kurallara uymamanın sonuçları ciddi olabilir.

Okulların yeniden açılmasına sadece birkaç gün kala, öğrenciler yeni döneme büyük bir heyecanla hazırlanıyorlar. Arkadaşlarına kavuşmanın ve yeni öğrenilere başlamanın coşkusu içindeler. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklama, bu heyecanı biraz gölgede bırakabilir. Özellikle dikkat etmekte fayda var.

Bakan Tekin, 2023-2024 eğitim-öğretim yılına dair önemli bilgileri Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı yayınında paylaştı. Ancak, öğrencileri üzecek bir kısıtlamayı da duyurdu. Artık okullarda cep telefonu kullanımı daha fazla sınırlanacak.

Bakan, cep telefonlarının derslerin düzenli işleyişini bozduğunu ve bu nedenle yeni kısıtlamaların getirildiğini açıkladı. Özellikle sınıf içinde cep telefonlarının kullanımının kesinlikle yasak olduğunun altını çizdi. Bu kurallara uymayanlar, sonradan pişmanlık yaşayabilirler.

Bakan Tekin, konu ile ilgili: 


"Öğretmen arkadaşlarımızı rahatsız eden disiplin uygulamaları anlamında, özel hayatın gizliliği anlamında karşı karşıya kaldıkları problemleri çözmeleri için cep telefonlarıyla ilgili düzenlemelerimizi yaptık. Hem öğretmen arkadaşlarımızın rahatsızlığını gördük hem de eğitim öğretim sürecinin sağlıklı yürümesi açısından sıkıntıya sebebiyet verdiğini gördük. İnşallah yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engelledik. Öğretmen arkadaşlarımızdan istirhamım; öğrenciler nezdinde cep telefonlarını zorunlu olmadıkça derslerle kullanmazlarsa mutlu olacağız" dedi.
 

Bakmadan Geçme