Bakan Kurum'dan Van'a müjde

Ankara'da Van'ın yatırımlarıyla ilgili bakanlarla görüşerek istişarelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Vali Ozan Balcı, AK Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas ve AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti. Bakan Kurum, Eski Van şehrini gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi.

Burhan Ergin

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Vali Ozan Balcı, AK Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas ve AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, “81 ilimize dokunuyoruz, medeniyetimizin emanetlerini yaşatıyoruz. Son olarak kadim kültürlerin mirası Van’da eski şehri gün yüzüne çıkaracağız. İşe Van Kalesi'nden, surları restore ederek başlayacağız. Van’dan gelen kıymetli heyetle yeni projemizi konuştuk” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise Bakan Kurum’a teşekkür ederek, “Son olarak Bitlis ilimizde kadim medeniyetimize ait kültürel mirasımızı açığa çıkaran büyük bir projeye imza atan Sayın Bakanımıza, Van Eski Şehrinin yeniden ayağa kaldırılması adına bizlere verdiği bu önemli müjde için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Abdulahat Arvas ise Van’a 22 uzman doktor ve 143 pratisyen hekim atandığını belirterek, “106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında Van ve ilçelerimize, 22 uzman doktor, 143 pratisyen hekim olmak üzere toplam 165 doktor kadrosu açılmıştır. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme