Bakan Yardımcısı Yazgı çalışmaları inceledi

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Devlet Tiyatrosu arsası üzerinde yapımı devam eden il halk, bebek çocuk kütüphanesi ile kültür merkezi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmadan bilgi alan Yazgı, kütüphane ve kültür merkezinin hayırlı olmasını diledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı beraberinde Kütüphaneler Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Vali Ozan Balcı, AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte yapımı tamamlanan 4 kütüphanenin açılışını yapıp, Eski Van Şehrinde ve yapımı devam eden il halk, bebek çocuk kütüphanesi ile kültür merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Projelerin ilerleyişi hakkında detaylı bilgiler alan Yazgı, kütüphane ve kültür merkezinin tamamlanıp hizmet vermeye başlamasıyla Van halkına büyük fayda sağlayacağını vurguladı. Yazgı, "Bu tür yatırımlar, sadece fiziksel mekanlar oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal yaşamı zenginleştirir. Van halkının kültürel ve sosyal aktivitelerini artıracak bu projelerin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Yazgı’ya, Vali Ozan Balcı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk eşlik etti. Vali Balcı, inşaatların hızla devam ettiğini ve kütüphane ile kültür merkezinin, bölgedeki kültürel etkileşimi artıracağını belirterek, "Bu tür yatırımlar, gençlerimizin ve çocuklarımızın daha iyi eğitim almasına ve sosyal, kültürel gelişimlerine katkı sağlayacaktır” dedi.

Kütüphane projesinin, özellikle çocuklar ve gençler için önemli bir kaynak olacağını ifade eden Yazgı, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kitaplarla buluşması, onların hayal güçlerini geliştirecektir. Bu tür mekanlar, sadece kitap okuma alışkanlığını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda çeşitli etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri için bir alan oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, bakanlık olarak kültürel yatırımlara verdikleri önemi de dile getiren Yazgı, "Van, tarihi ve doğal güzellikleri ile zengin bir şehir. Ancak bu zenginliklerin yanı sıra, kültürel altyapının da güçlendirilmesi gerekiyor. Kütüphane ve kültür merkezi gibi projeler, bu amaca hizmet edecektir" ifadelerini kullandı.
Bakan Yardımcısı Yazgı, halk kütüphanesinin yanı sıra kültür merkezinin de birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını, sanatçıların ve kültürel etkinliklerin destekleneceğini belirterek, "Bu mekanlar, sıradan birer bina değil, aynı zamanda toplumun bir araya geleceği, fikirlerin paylaşılacağı, sanatın ve kültürün yaşatılacağı yerler olacaktır" dedi.

Bakan Yardımcısı Yazgı, inşaat alanından ayrılmadan önce tüm çalışanlara teşekkür ederek, projelerin hızlı bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu. Van halkının, bu kültürel yatırımlardan kısa zamanda faydalanmasını umduğunu belirten Yazgı, ziyaretini tamamlayarak, kentin diğer önemli gezilip, görüleceği noktalarını ziyaret etti.

Bu tür yatırımlar, Van’ın geleceği için umut verici bir adım olarak değerlendirilirken, vatandaşlar da kendilerine sunulacak olan bu yeni imkanların heyecanını yaşamaya başladı. 

Bakmadan Geçme