• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakanlık duyurdu! Çocuğu olan tüm ailelere 3.038 TL destek verilecek

Bakanlık duyurdu! Çocuğu olan tüm ailelere 3.038 TL destek verilecek

Çocuk sahibi aileler için önemli bir açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her aileye aylık 3.038 TL nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Ödemeler, çocuk sayısına göre değişiklik gösterecek...

Bakanlık duyurdu! Çocuğu olan tüm ailelere 3.038 TL destek verilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemeleri hakkında tüm detayları paylaştı. Göktaş, "Sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız. SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseldi" dedi.

Ödemelerden kimler yararlanacak? Sosyal yardım ödemeleri için ailelerden istenen başvuru şartları belirlendi. Ödemeler için istenen şartlar şunlar: Hane içerisindeki gelir tutarının asgari ücretin üçte birinden az olması, ailenin sosyal güvencesinin bulunmaması veya yetersiz olması, ailenin herhangi bir mal varlığına sahip olmaması, ailenin en az bir çocuğunun 18 yaş altında olması, ailenin çocuklarının okula devam etmesi veya meslek edinmesi ve ailenin sosyal hizmet uzmanının değerlendirmesine göre SED hizmetine ihtiyacının olması.

SED yardımı başvurusu nasıl yapılır? Devlet tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden veya şahsen yapılmalıdır. Şahsen başvuru yapacak kişiler, ikamet ettiği yerdeki il müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüklerine dilekçe ile başvurabilir. Başvurular için kimlik belgesi, ikametgah belgesi, gelir durumunu gösteren belge ve çocukların okul kayıt belgeleri gereklidir.

E-devlet sistemi üzerinden yapılacak başvurular için ailelerin sisteme giriş yapması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı menüsünde bulunan SED başvurusu seçeneğine tıklaması gerekmektedir. Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra başvuru işlemleri tamamlanmış olacaktır.

SED yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? Ödemeler için başvuruda bulunan aileler, PTT veya Ziraat Bankası hesapları üzerinden ödeme alacak. Her ayın 7'si arasında otomatik olarak hesaplara tanımlanan ödemeler, 12 ay boyunca devam edecek. Belirlenen sürenin tamamlanmasının ardından ailelerin durumu yeniden değerlendirilecek ve gerektiğinde yardım süresi uzatılacak.

Bakmadan Geçme