• Haberler
  • Ekonomi
  • Bakanlıktan dev destek paketi! Çocuğu okula gidenlere Aylık 4350 TL nakit desteği verilecek

Bakanlıktan dev destek paketi! Çocuğu okula gidenlere Aylık 4350 TL nakit desteği verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okula devam eden çocukların ailelerine yönelik destek ödemelerini açıkladı. Bakanlık, maddi sıkıntı çeken ailelere ve bireylere düzenli olarak destek vermeye devam ediyor.

Bakanlıktan dev destek paketi! Çocuğu okula gidenlere Aylık 4350 TL nakit desteği verilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SED ödemesi, Aile Bakanlığı’nın okula giden çocukları teşvik etmek için sağladığı bir yardımdır. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite seviyesindeki çocukların ailelerine yapılan bu destek ödemeleri, çocukların birçok masrafının karşılanmasına yardımcı oluyor.

Vatandaşlar, bu yardım için nasıl başvuracaklarını araştırıyor. Okul öncesi (anaokulu) çocuklar için verilen 2059 TL’lik ödeme, yeni düzenlemeyle birlikte 2421 TL olarak güncellendi. İlköğretim seviyesindeki çocuklara yönelik destek ödemesi ise eski 3090 TL’lik miktarından yeni düzenlemeyle birlikte 3632 TL olarak değiştirildi.

Ortaokul seviyesindeki çocuklar için sağlanan 3295 TL’lik yardım ise yeni düzenlemeyle birlikte 3874 TL’ye çıkarılacak. Yükseköğretim (üniversite) seviyesindeki çocuklar için verilen destek ödemesi de eski 3078 TL’den 4358 TL’ye artırıldı.

SED ödemelerine başvurmak için ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na dilekçe iletmelisiniz. Bunun yanında, e-devlet üzerinden de başvurunuzu rahatça yapabilirsiniz. Bu şekilde çocuğunuzun okula gidebilmesi için gerekli olan destek ödemesini alabilirsiniz.

Bakmadan Geçme