BALANDI: KİMSE ENDİŞELENEREK EMEKLİ OLMASIN

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şubesi Başkanı, Türk- İş Van İl Temsilcisi Naif Balandı, 82. yaş günü nedeniyle gazetemize kutlama ziyaretinde bulundu. Güncel konularla ilgili açıklama yapan Balandı, 'Kesinlikle ve kesinlikle kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir. Dünya yıkılsa geri adım atamayız. Kıdem tazminatı emekçinin hakkıdır. Kimse bu tedirginlik yüzünden emekli olmasın' dedi.

Burhan Ergin

 

Van'ın ilk gazetesi Vansesi'ne 82. yıl kutlama ziyaretleri devam ediyor. TES-İŞ Van Şubesi Başkanı, Türk- İş Van İl Temsilcisi Naif Balandı, Mali Sekreter Şükrü Dağdemir gazetemizi ziyaret ederek, yazı işleri müdürü İkram Kali ve spor müdürü Rıdvan Can ile görüştü.

 

"Vansesi Gazetesi çizgisinden hiçbir zaman taviz vermemiştir"

Ziyarette konuşan Balandı, "Vansesi Gazetemizin 82. yılını kutluyorum. Vansesi memleketimiz ve bölgemiz için çok büyük önem taşıyor. Vansesi Gazetesi bu zamana kadar tarafsız, bağımsız, özgür ve Van'ı önemseyen çizgisinden hiçbir zaman taviz vermemiştir. Objektif bir şekilde basın ilkelerine bağlı kalarak mesleğini sürdürmüştür. Vansesi halka ve memleketimize mal olan bir gazetedir. Vanlılarındır, herkesin bu değerimize sahip çıkması gerekiyor. Vansesi ailesine, emeği geçenleri kutluyorum. Daha nice uzun yıllar diliyorum" dedi.

 

"Van'ın sorunlarını birlikte çözelim"

Van'ın çok büyük sorunları olduğunu kaydeden Balandı, "Memleketimizin acilen çözülmesi gereken sorunları var. Bunların başında maalesef Van Gölü kirliliği geliyor. Van Gölü'ne ilimizde bulunan bütün kurumların ve halkın sahip çıkması gerekiyor. Allah bize Van Gölü gibi bir nimet vermiş fakat ne yazık ki biz bunun kıymetini bilmiyoruz. Van Gölü kirliliği sorununu acilen çözmemiz gerekiyor. Herkesin Van Gölü için çaba göstermesi gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Van Gölü Koruma Kanunun hemen çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde Van Gölü'nü kaybetmeyle karşı karşıyayız. Birkaç kişinin çabasıyla, feryadıyla ilimizin sorunlarını çözemeyiz. Hepimizin el ele vermesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

"Çalışanlarımızın haklarını da her zaman koruyacağız"

Sendika çalışmalarına değinen Balandı, "Şuanda TES-İŞ'e bağlı 3 bin, Türk-İş'e bağlı olarak da 18 bin 800 kişi var. Türk-İş olarak Türkiye'de 1 milyon 170 bin çalışanı temsil ediyoruz. Aileleriyle birlikte 10 milyonu temsil ediyoruz. 52 yıllık yarım asırı geçmiş bir sendikayız. Biz her zaman ülkemizin, milletimizin ve çalışanlarımızın yanında yer aldık. Biz devletin ve milletin yolunda hizmet ediyoruz. Ülkemiz için mücadele etmeye devam edeceğiz ama çalışanlarımızın haklarını da her zaman koruyacağız. Türk İş olarak her zaman emekçiden, barıştan, huzurdan, kalkınmadan yana olduk. Ülkemizde yaşayan herkes çalışan kardeşlerimizin emekleriyle hayatını sürdürüyor. Onun için çalışanların emeğine herkesin saygı göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

"Kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir"

Son günlerde tartışılan kıdem tazminatı konusuna değinen Balandı, "Kesinlikle ve kesinlikle kıdem tazminatı bizim kırmızı çizgimizdir. Dünya yıkılsa geri adım atamayız. Kıdem tazminatı emekçinin hakkıdır. Çocukların eğitim, düğün parasıdır. Çalışanın umudu geleceğidir. Çalışanlarımız 25-30 yıl çalışarak evlerini, çocuklarının düğününü yapıyor. Kazanılmış bir haktan asla geri adım atmayız. Söz konusu yeni yasa çıksa dahi geriye dönük olmaz. Verilmiş haklar geri alınamaz. Yasa çıktığı tarihten sonrasını kapsar. Kimse bu tedirginlik yüzünden emekli olmasın. Bunların bütün haklarını biz koruyoruz. Eğer bir mağduriyet yaşarlarsa gelip benim yakama yapışsınlar. Türk- İş Van İl Temsilcisiyiz. Van, Muş, Hakkâri, Ağrı, Bitlis olmak üzere 6-7 ili temsil ediyoruz. Türkiye'nin en büyük sendikasıyız. Onun için genel başkan ile görüştüğümde kıdem tazminatına dokundurtmayız. Herkes bize güvensin. 1980 darbesinde naylon sendikalar kaçarken, biz Ankara, İstanbul'da meydanlardaydık. Ben 17 kişiyle birlikte Van Beşyol meydanında, genel başkanımızda Adapazarı'ndaydı. Onun için biz Türkiyeliyiz. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Acemi herkesin temsilcisiyiz. Biz hiç kimsenin arka bahçesi değiliz. Bizim sırtımızda işçilerin yeleği vardır. Namuslu ve dürüst insanların yanındayız" dedi.

 

Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ise, TES-İŞ Van Şubesi Başkanı, Türk- İş Van İl Temsilcisi Naif Balandı ve Mali Sekreter Şükrü Dağdemir’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme