Barış ve Kardeşlik İçin Dua Edildi

Bediüzzaman Van Mevlidi, büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Mevlide katılanlar, bölgede yaşanan gelişmelere tepki göstererek, barış ve kardeşliğin hakim olması için duâ etti.

Vansesi Haber Merkezi

Yeni Asya Gazetesi Van temsilciliği tarafından düzenlenen, gelenekselleşen Bediüzzaman Van Mevlidi yapıldı. Mevlid programı Norşin Camii'nde kılınan sabah namazı ve Risale-i Nurlardan yapılan dualar ile başladı. Sabah namazından çıkanlara Yusuf Konak tarafından Van kahvaltısı ikram edildi.  Mevlid için Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden Van'a gelenler daha sonra  kafileler halinde Nur menzillerini ziyaret etti. Van Mevlidi'nin yapılacağı Hz. Ömer Camii'nin avlusuna akın eden katılımcılar mevlide katılacak Vanlılarla kucaklaşarak hasret giderdi.

BÜYÜK KATILIM

Hz. Ömer Camii'nde düzenlenen  mevlid-i şerif programına Vanlılar da yoğun ilgi gösterdi. Yurt içi ve dışından binlerce kişi, STK ve siyasî parti temsilcileri ile çok sayıda gazeteci ve muhabir, Bediüzzaman Mevlidi için Van'da buluştu.  Katılımcılar arasında; Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, Yeni Asya gazetesi yönetim kurulu üyeleri  ve yönetim kurulu başkan vekili İsmail Özdemir, AKP Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Tuşba Belediye başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AKP Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, AKP il başkan yardımcısı Adnan Yörük, Van Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Çetin Karaduman, tanınmış simalardan Prof. Dr. Ruhi Yavuz, Prof. Dr. Nurettin Abut, Yeni Asya gazetesi yazarlarından Mikail Yaprak ile Risale-i Nurlara gönül vermiş çok sayıda kişi yer aldı.

SAİD NURSÎ HAZRETLERİ, ASRIN MÜCEDDİTLERİNDEN BİRİDİR

Mevlid  konuşmasını yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, bu coğrafyada yetişmiş asrın mücedditlerinden biridir. Onu anlamak, idrak etmek ve eserlerini yeni nesillere aktarmak aslî vazifemiz olmalıdır" diye konuştu. Arvas, "Her yıl geleneksel olarak yapılan bu mevlitlere şükürler olsun yüzlerce Nurlara gönül vermiş mü'min katılıyor. Bu da bizleri ziyadesi ile memnun ediyor" dedi.

Daha sonra söz alan Yeni Asya gazetesi Van il temsilcisi Ahmet Yaprak, "Bu mevlitleri yapmamızın amacı uhuvveti tesis etmek, bölgemizde var olan nahoş olayları manevî atmosferde bertaraf etmek ve Bediüzzaman'a gönül verenleri bir araya getirmek ve o zatın şahs-ı maneviyesine ev sahipliği yapmaktır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nurettin Abut ise, günün anlam ve önemine uygun Risale-i Nurlardan ders yaptı. Ardından program mevlithanlar M. Salih Tanrıant, (Ulu Cami imam hatibi), Murat Uman, Abdurrahman Törün, Mehmet Emin Akan, Cahit Tutar mevlid-i şeriften hatm-i şerifler ve Kur'ân-ı Kerîm'den aşırlar okudular. Mevlide iştirak edenlere mevlit şekeri ve 'Bediüzzaman'dan Siyasî Çözümler' kitapçığı hediye edildi. Daha sonra yapılan duâlar ile mevlid-i şerif son buldu.

Bakmadan Geçme