BAŞABAKAN FAİLLERE SAHİP ÇIKMIŞTIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen, Uludere Olayı'nın faillerinin halen bulunmamasına tepki göstererek, “Ülkenin Başbakanı olayın faillerine sahip çıkmıştır” iddiasında bulundu.
CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, parti binasında geçen yıl 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere Olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Faillerin halen bulunmamasına tepki gösteren Şen, “Olayın üzerinden tam olarak 1 yıl geçmesine rağmen, aslında belli olan faillerin henüz yargı önüne çıkarılmadığı ve soruşturmanın çok yavaş seyrettiği gözlemlenmiştir. Ülkenin Başbakanı olayın belli olan faillerini bulmak yerine, faillere sahip çıkmış ve herkesin görevini yaptığını söylemiştir. Görevini yapan şahıslardan olan Hava Kuvvetleri Komutanı daha geçtiğimiz günlerde terfi almıştır. Başbakanın sözü hala akıllardadır. Ne demişti, ‘Bu olay Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak.’ Ancak soruşturmanın Şırnak'ın karanlık dehlizlerinde kaybolmaya yüz tutmuş olduğunu görmekteyiz” ifadelerini kullandı.
Olayın sorumlularının ortaya çıkarılması konusunda tüm güçleriyle çalışacaklarını belirten Şen, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak olayın geliştiği ilk günden bu yana takipçisi olduk. Milletvekillerimiz ve partililer olarak olayın başından itibaren Başbakanın aksine halkın yanında yer aldık. Bugün de sonra da vahşetin sorumluların ortaya çıkarılması konusunda tüm gücümüzle çalışacağız, mücadele edeceğiz ve bu sorumluların bağımsız mahkemeler önünde yargılanmasını sağlayacağız. Bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için tüm gücümüzü kullanacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme