• Haberler
  • Spor
  • Başarılı file bekçisi Nurullah Aslan Vanspor'da

Başarılı file bekçisi Nurullah Aslan Vanspor'da

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Vanspor, Süper Lige yükselen Samsunspor'un başarılı file bekçisi Nurullah Aslan ile anlaşmaya vardı.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Vanspor, Samsunspor’un kalecisi Nurullah Aslan’ı renklerine bağladı. Vansor’dan yapılan açıklamada, “Kulübümüz Samsunspor’un deneyimli file bekçisi Nurullah Aslan ile anlaşmaya varmıştır. Tüm camiamıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Başarılı file bekçisi Nurullah Aslan daha önce Termespor, Erbaaspor, Gençlerbirliği ve Samsunspor’da forma giydi. Futbol hayatında 154 maç oynayan Nurullah Aslan, kalesinde 139 gol görürken, 13 bin 730 dakikada sahada kaldı.

NURULLAH ASLAN KİMDİR?

Futbola 2007 yılında doğduğu şehrin takımı Termespor'un altyapısında stoper olarak başlayan Aslan daha sonra kaleye geçti ve kariyerini kaleci olarak sürdürdü. Termespor ile Samsun Süper Amatör Ligi ve Bölgesel Amatör Lig'de oynayan kaleci 2016-17 sezonunda Erbaaspor'a transfer olarak ilk profesyonel sözleşmesini burada imzaladı. Erbaaspor'a geçişiyle birlikte 3. Lig'de oynamaya başlayan futbolcu burada Türkiye Kupası dahil olmak üzere toplam 51 maçta şans buldu.

Erbaaspor'da gösterdiği performans ile 2018-19 sezonunun devre arasında 700 bin TL bonservis ücreti ve 6 futbolcu karşılığında Samsunspor'a transfer oldu, ertesi sezon 2. Lig'de oynayan takımın as kalecisi hâline geldi. 2019-20 sezonunda Türkiye profesyonel liglerinin en az gol yiyen kalecisi olarak takımının 2. Lig Beyaz Grup şampiyonluğuna önemli katkı sağlayan Aslan büyük kulüplerin dikkatini çekse de Samsunspor transferine olumlu bakmadı ve takımda kaldı.

1. Lig'deki ilk sezonu olan 2020-21 sezonunda 3240 dakika ile takımın en çok süre oyunda kalan oyuncusu olan Aslan’ın gösterdiği performans eleştiri alırken form düşüklüğü ertesi sezon da sürdü ve bir dönem yedek kaleci durumuna düştü.  2022-23 sezonu başındaysa €1 milyon satın alma opsiyonuyla MKE Ankaragücü'ne kiralandı ancak yarım sezon sonunda sözleşmesi feshedildi. Sezonun ikinci devresini Gençlerbirliği'nde geçiren Aslan ilk 9 haftada forma şansı bulsa da teknik direktör değişikliği sonrasında yerini Philipp Angeler'e kaptırdı. Buna karşın Angeler'in ceza alması sebebiyle son maçlarda formayı tekrar devraldı.Nurullah Aslan 2023-2024 Futbol sezonu için Samsunspor’dan Vanspor’a transfer oldu. BURHAN ERGİN

 

 

Bakmadan Geçme