BASIN İLAN KURUMU'NDAN VANLI GAZETECİLERE SEMİNER

Basın İlan Kurumu (BİK) ve Doğu Anadolu Ajansı (DAKA) işbirliğiyle Van ve ilçelerde bulunan yerel gazete temsilcilerine internet haberciliğinin geliştirilmesi konusunda seminer verdi.

Burhan Ergin

Basın İlan Kurumu ve Doğu Anadolu Ajansı işbirliğiyle iki gün sürecek yerel basının sorunlarının çözümüne yönelik düzenlenen İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi semineri başladı. Van’da görev yapan gazetecilerin katılımıyla Elite World Hotel’de düzenlenen seminerde Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır internet haberciliğiyle ilgili bilgiler verdi. 

Basın işletmelerinin dijital gazete yoluyla daha geniş kitlelere ulaşması ve buna bağlı olarak reklam gelirlerinin artırılması amacıyla düzenlenen seminerde, Doç. Dr. Yusuf Özkır internet gazeteciliği, haber toplama ve yazma başlıklarıyla ilgili sunum yaptı.

 “İnternet gazeteciliğinin yerel basın için önemi kaçınılmazdır”

İnternet gazeteciliğinin yerel basın için çok önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Yusuf Özkır, “Basın İlan Kurumu bildiğiniz gibi resmi ilanların gazetelerde yayımlanmasına aracılık etmek ve basının her türlü ihtiyaçlarını temin etmek üzere 1961 yılında kurulmuştur. Ancak günümüzde gelişen teknolojik şartlar itibariyle basınımızın ihtiyaçlarında büyük değişiklikler meydana gelmiştir. Yazılı basın dediğimiz kâğıda basılı analog gazeteciliğin yerini artık günümüzde bütün duyularımıza hitap etme imkânı olan internet gazeteciliği almaya başlamıştır. İnternet gazeteciliğini bir rakip olarak değil, dizgiciliğin hurufattan entertibe, entertipten bilgisayara, baskının da tipodan ofsete geçişi gibi gazeteciliğin bir dönüşümü olarak kabul etmeliyiz. İnternetin bu denli yaygın olarak kullanıldığı günümüzde takdir edersiniz ki artık internet gazeteciliğinin yerel basın için önemi de kaçınılmazdır. Dijitale yatırım yapan gazeteler okur sayısını hem artırarak hem de daha geniş alanlara yaygınlaştırarak reklam gelirlerini de artırma imkânına sahip olabilirler” dedi.

Katılımcılar iki gün boyunca, internet gazeteciliği, yeni olanaklar, haber toplama ve yazma gibi konularda eğitim alacaklar. Cuma günü devam edecek seminerde BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır, BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam ve BİK Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş Vanlı gazetecilerle bir araya gelerek, Doğu Anadolu Bölgesi Çevrimiçi Gazetecilik İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılacak. BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran seminere katılan gazetecilere ‘İnternet Haberciliği Eğitim Sertifikası’ verecek.

 

Bakmadan Geçme