BAŞKA BİR VAN'IMIZ YOKTUR

İlhan Siyahtaş
Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi esnaf ziyaretlerini yoğunlaştırdı. Çiftçi,  Van'da yaptığı esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla Van'ın deprem sonrasını, yeniden yapılanması ve Büyükşehir sürecini konuştu.
AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hekim Karabıkıyık, Ümit Esengül ve Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral ile birlikte esnafları ziyaret eden Çiftçi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Milletvekili Fatih Çiftçi esnaflarla sohbet ederek görüş ve taleplerini dinledi.  Her fırsatta Van'a gelerek esnafların, halkın sorunlarını dinlemeye çalışan Çiftçi, özellikle esnafın içinde bulunduğu durumu çok önemsediklerini belirtti. 
 Vatandaşların hizmetinde olduklarını dile getiren Çiftçi, "Deprem sonrası Van esnaflarımız zor bir mücadele vererek ayakta durmaya çalıştı. Bu süreçte AK Parti hükümetimiz de esnaflarımıza KOSGEB kredileri, borçların faizsiz ertelenmesi, SGK ve vergi borçlarının ertelenmesi gibi destekler sağladı.. Geçen dönem elbette sancılı bir süreç oldu. Kısmen de etkisi devam ediyor. Bütün zorluklara karşın Van'ı terk etmeyerek, hatta üstüne Van'a yatırım yapmaya devam eden esnafımıza, iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Van da hayatın normale dönmesinde değerli esnaflarımızın çok büyük katkısı ve emeği vardır.  Esnaflarımız ilimizin dinamiği,  moral ve motor gücüdür.  Deprem süresince her açık iş yeri insanlarımıza umut moral ve güç oldu. Bu gerçeği  hiç kimse unutamaz. Van'ımızın büyükşehir olması dolayısıyla ilerleyen aylardan itibaren esnafımız gösterdiği fedakârlığın karşılığını fazlasıyla alacağına inanıyorum" dedi
Büyükşehir ile ilgili esnafların sorularını da yanıtlayan Van Milletvekili Çiftci, "Van'ın Büyükşehir olması sadece yerel, altyapı hizmetleri demek değildir.  Büyükşehir, aynı zamanda ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine büyük oranda katkı, etki sağlayacaktır. Büyükşehir belediyesinde bu tür daire başkanlıkları kurulacak ve bu birimlerin işi de bu yönde olacaktır. Tabi ki psikolojik etkinin yanında somut getirileri de olacaktır. Kısacası Büyükşehir, ekonomik, sosyal, kültürel anlamda Van'ın ana trafosu ve merkez enerji kaynağı olacaktır" dedi. 
 Çiftçi, Vanlı esnaflarla sohbetinde "Büyükşehirle birlikte köyler, mezralar mahalleye dönüşecek. Van şehir merkezimizde İpekyolu ve Tuşba ismiyle iki ilçe kurulacak.  Yeni ilçeler, yeni kurumlar, yeni sınırlar ve Van'ımızın tamamında yaşanacak bütünsel değişim ve dönüşümden en başta Van'ın esnafı fayda görecektir.  Van'ın bütünüyle kalkınmasının, gelişmesinin ana kaynağı büyükşehir olacaktır. Biz bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için gecemizi gündüzümüzü seferber ederek çalışacağız. Bütün enerjimizi sarf edeceğiz, çünkü bizim başka bir Van'ımız yoktur. Van'ın tabelada değil, gerçekte büyükşehir olması gerekir. Bütün Vanlılar olarak el ele vererek daha güçlü, daha güzel, daha temiz modern bir Van için her türlü çabayı gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakmadan Geçme