Başka Van Gölü yok!!!

Asırlarca Urartu Devletine ve Medeniyetine başkentlik yapmış, çeşitli medeniyetlerin izlerini bağrında taşıyan, doğunun mavi incisi Van kendi içerisinde sosyal bir dinamizmi olan önemli şehirlerimizden biridir.

Asırlarca  Urartu Devletine ve Medeniyetine başkentlik yapmış,  çeşitli medeniyetlerin izlerini bağrında taşıyan, doğunun mavi incisi Van kendi içerisinde sosyal bir dinamizmi olan önemli şehirlerimizden biridir.

 

 Van'ı Van yapan en büyük değerlerden biri; kalbi hatta beyni Van gölü dür. Gölün Van'a, bölge ve ülke turizmine kattığı değer şüphesiz küçümsenemez. Dünyanın en büyük sodalı gölü olarak bilinen Van gölünde tek bir tür olan, Van balığı yaşamaktadır.

 

Varlığıyla övündüğümüz, şiirlere öykülere, romanlara, filmlere konuk ettiğimiz Van gölü bağrında tarihi ve turistik özelliğe sahip dört yavru adaya da annelik yapar. Akdamar,  Çarpanak, Adır ve Kuş adaları ile eşsiz güzellik sunana ancak bir tabloda görebileceğiniz, tabiatta eşine çok ender rastlanan, sadece bu coğrafyaya bir ödül olarak sunulan türkuaz ve yeşilin bir arada bulunduğu ve birbirine bu kadar yakışan  doğa harikamızı önlem alınmaz ise çok yakında kaybedeceğiz. Önce içindeki canlılar sonra;  kıyısında piknik yaptığımız, çaylarımızı yudumladığımız,  tekneyle koylarını dolaştığımız, ağ atıp balık avladığımız, gün batımını hayranlıkla izlediğimiz o güzellik  yok olacak.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme