Başkale Belediyesi'nden logar temizliği

Başkale Belediyesi, yoğun yağışların ardından oluşan sel riskini azaltmak, kapanan yağmur ve su tahliye logarlarını temizleme çalışmaları başlattı. Belediye ekipleri, ilçenin kritik noktalarında yoğun çalışma yürüterek, yağmur sularının sele dönüşmeden tahliyesinin sağlanması için çaba gösteriyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkale Belediyesi yetkilileri özellikle son dönemde yaşanan aşırı yağışlardan dolayı oluşan su baskınlarının önüne geçmek için kapanan logarların bakım ve temizliğini yaptıklarını belirtti.

Yetkililer, "Yağışların yoğunlaşmasıyla birlikte ilçemizde su baskınlarının yaşanmaması için önlemler almaya başladık. Ekiplerimiz, ilçenin kritik noktalarında yoğun çalışma yürüterek, mevcut logarların bakım ve temizliğini yaparak olası sel ve su baskınlarının önüne geçildi. Böylece su akışının rahat bir şekilde sağlanması için önemli bir adım attık" diye konuştu.

Kapanan logarların temizlenmesiyle birlikte, su baskınlarının önüne geçildiğini belirten yetkililer, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması açısından bu çalışmaların büyük önem taşıdığını belirterek, ilçenin altyapısının güçlendirilmesi ve modernizasyonu için de çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Başkale Belediyesi ekipleri, yağmur ve su logarlarının temizlik çalışmalarının düzenli ve aralıksız şekilde sürdürüleceğini sözlerine ekledi. Ekipler, ilçenin çeşitli noktalarında oluşan su birikintilerine anında müdahale ederek tahliyesini sağlıyor. Bu sayede, olası sel ve su baskınlarının önüne geçilmesi hedeflenerek kötü koku yaymasının ve doğabilecek sağlık sorunlarını bertaraf etmeye çalışıyorlar. 

Başkale Belediyesi'nin yağmur ve su logarlarının temizliği konusundaki çalışmaları, ilçedeki sel riskini azaltmak için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Yerel yönetim, bu çalışmalarıyla vatandaşların can ve mal güvenliğini önceleyip koruma amaçlı sürdürüyor. 

Bakmadan Geçme