• Haberler
  • Eğitim
  • Başkale'de 'Kitap Van' projesinde dereceye giren öğrencilere ödül

Başkale'de 'Kitap Van' projesinde dereceye giren öğrencilere ödül

Van'ın Başkale ilçesinde Van Valiliği öncülüğünde başlatılan 'Kitap Van' projesinde dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Van Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan ‘KİTAP VAN’ projesi kapsamında, Başkale ilçesinde kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler, Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik tarafından ağrılandı.  Merkez Başkale İlkokulu öğrencisi Said Sefa Özcan ve Beren Kangur ile Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Esma Bayhan, kitap okuma yarışmasında gösterdikleri üstün performansla dereceye giren isimler oldu. Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik, başarılarından dolayı öğrencileri makamında kabul ederek tebrik etti.
Öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Çelik, "Kitap okuma alışkanlığının önemini vurgulamak ve gençlerimizi kitapla buluşturmak amacıyla başlatılan ‘KİTAP VAN’ projesi kapsamında düzenlenen bu projede olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kitaplarla dost olmak, bilgi ve kültür dünyasını keşfetmek, hayal gücünü geliştirmek önemlidir. Sizlerin bu başarısı geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor" dedi. Dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim eden Kaymakam Mustafa Çelik, öğrencilere kitap okuma alışkanlığını sürdürmeleri ve okumanın önemini çevrelerine de yaymaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Öğrenciler, Başkale Kaymakamı Mustafa Çelik'e teşekkür ederek, kendilerine böyle bir fırsat tanıdığı için memnuniyetlerini dile getirdiler. Okul yöneticileri ve öğretmenler de öğrencilerin başarısından dolayı gururlu olduklarını ifade ettiler. ‘KİTAP VAN’ projesi kapsamında düzenlenen etkinlikler, gençlerin kitapla buluşmasını sağlamak ve okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla il genelinde devam ediyor.
Vansesi Haber

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme