Başkan Özer'den Büyükşehir Belediyesi'ne ziyaret

Van Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal ile bir araya geldi. Van'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özer, İstanbul ve Van arasında gönül hizmet köprüsü kurmak istediklerini dile getirdi. Zeydan ve Şedal Özer'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.  

Bir dizi temasta bulunmak üzere Van’a gelen Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Van Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Ziyarete Özer’in yanı sıra, Esenyurt Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Teşkilatı da yer aldı.
Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Abdullah Zeydan, yardımcısı Neslihan Şedal ve yönetim kadrosu tarafından karşılanan Özer, Van’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.  Özer, “Gelişimin ardından Belediyeye bir kayyum ataması yapıldı. Kayyumun aslında halk iradesine vurulmuş bir darbe olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Sonra hak tecelli etti ve yeniden yeni belediye başkanlarımız seçildi. Ve bugün de onlarla bir aradayız. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyum” dedi.  

‘Bir gönül hizmet köprüsü kurmak istiyoruz’

Esenyurt ile Van arasında bir gönül köprüsü kurmak istediklerini belirten Özer, “Ben bu topraklarda büyüdüm ve buranın bir evladıyım.  İnsanın doğup büyüdüğü topraklara bir gönül borcu olur. Daha önce buralarda çeşitli görevlerde bulunarak bu borcumu ödemeye çalıştım. Şimdi de nasip oldu İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı olarak buraya geldim. Şimdi de bu gönül borcumu bir hizmet adamı olarak yerine getirmek istiyorum. Bu çerçevede Zeydan’ı ağırlarken söylemiştim, burada da yenilemek istiyorum. Esenyurt ile Van arasında bir gönül hizmet köprüsü kurmak istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’da aynı duygu ve düşüncede. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak Van ile bir hizmet köprüsü kurmak isteğinde. Hatta başkanlarımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde de bir Van masası kurulması yönünde bir önerisi olmuştu. İnşallah bunu da en kısa sürede gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi. 

‘Van’da Kent Koalisyonu kurulmalı’

Van’ın sorunlarını çözebilmemiz için bir kent koalisyonu kurulması gerektiğini ifade eden Özer, “Bu koalisyonun en başında Büyükşehir Belediyemiz, kamu kurumları ve STK’lar olmalıdır. Van ve Van’ın sorunları söz konusu olduğunda bir araya gelinmeli, masaya yatırılmalı ve bir geliştirme stratejisi çizilmediler. Sorun olduğunda da herkes elini taşın altına koymalıdır. Aynı zamanda Van’dan çıkmış Türkiye’nin çeşitli yerlerinde iş insanları var. Bunlarında enerjisini bir sinerjiye dönüştürebiliriz. Böylece de Van hem siyaseten, hem de belediye olarak güzel işlere imza atar” dedi. 

Türkiye’de uzun zamandır bütün sorunların Ankara’da tespit edildiğini sözlerine ekleyen Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm sorunlara Ankara’da çözüm bulunmaya çalışılıyor. Bütün kaynaklar Ankara’dan dağıtılıyor. Bu da katı merkeziyetçi bürokratik bir yapıyı ortaya çıkarttığı için belediyelerin hizmet, zaman ve kaynak kaybına neden oluyor. Biz Türkiye Belediyeler Birliği Reform Komisyonu olarak bunları dikkate alarak birikmiş sorunların çözümü için çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki yerel yönetimleri gerçek anlamda güçlendirirsek gerçek kimliklerine kavuşturursak, başta Kürt meselesi olmak üzere Türkiye’nin tüm birikmiş sorunlarının çözümünün önünü açacaktır. Bu nedenle Van’ın da amiral gemisi olan Büyükşehir Belediyesi buna öncülük edecektir. Biz de İstanbul’da elimizden gelen ne varsa yapacağız. Türkiye’nin daha demokratik daha şeffaf daha katılımcı olabilmesi içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”

‘Ciddi saldırı politikaları var’

Esenyurt Belediye Başkanı ve heyetini burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Neslihan Şedal, “Hem bizlerin İstanbul ziyareti, hem de başkanımızın iadeyi ziyareti bizlerde çok güçlü bir motivasyon oluşturdu. Seçimden sonra bu salon birçok değerli dostu, yoldaşı ağırladı. Bizim için en anlamlı en önemli olanı da Van’da irade gaspına karşı gelişen dayanışma ruhunun burada yeşermesidir. Bu yüzden bugünkü ziyaret de bizler için çok değerlidir. Biz bunu hep ifade ediyoruz, adalet eşitlik özgürlük herkes için hepimiz için bir değerdir, bir ihtiyaçtır. Hepimizin bu değeler etrafında kenetlenmesi gerekiyor, Dolayısıyla Van direnişi de aslında bu değerler etrafındaki kenetlenmenin en net tezahürüdür. Kayyım rejimiyle bu coğrafyada bu halkın iradesi gasp edilmek isteniyor. Buradaki halk diliyle, kültürüyle yok edilmek isteniyor. Son zamanlarda bu coğrafyadaki insanlar çok ciddi saldırı politikalarıyla karşı karşıyalar. Halay çekeninden tutun, Kürtçe şarkı söyleyenine, Kürtçe yazılama yapan belediyelere kadar birçok yönelimle karşı karşıyadır. Dolayısıyla bizleri bu politikalara karşı mücadele etmemizi sağlayacak olan da aslında bu dayanışma ruhunu güçlendirmektir” dedi.

 ‘Halk iradesi yoksa hiçbir şey doğru gitmez’

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ise, 31 Mart yerel seçimlerinde ortaya çıkan iradeden söz ederek, “Maalesef 31 Mart seçimlerinden sonra hiçbirimizin istemediği demokrasiye, adalete, hukuka ve ülkenin geleceğine yönelik bir yaptırımla burada halkın iradesi gasp edilmeye çalışıldı. Bu süreçte halkımız iradesine, demokrasiye ve adalete sahip çıktı. Eğer bir ülkede demokrasi yoksa halk iradesi, millet iradesi dikkate alınmıyorsa, gasp edilmeye çalışılıyorsa, o ülkede hiçbir şey doğru gitmez. Dolayısıyla bu sahiplenme belki Van özelinde ortaya çıkmış olabilir, fakat önümüzdeki yıllarda Türkiye daha da normalleştiğinde demokrasiden yana hukuktan yana tavır almış olan insanların ne kadar doğru bir tavır takındıklarını tarih bizlere gösterecektir.” dedi. 

‘Hepimizin derdi Van’dır’

“Bizler ilk günden beri kendi kentlerimizi kentin dinamikleri ile yöneteceğimizi söyledik” diyen Zeydan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bizim ana fikriyatımızdır. Partimizin savunduğu en önemli değerlerden biridir. Dolayısıyla bu kentte yaşayan herkes bu kentin yönetiminde söz sahibi olacaktır. Biz sivil toplum kuruluşlarına, demokratik kitle örgütlerine toplumun farklı kesimleri ile bu ilişkilerimiz her zaman sıkı tutan ve bu ortak aklı ortaya koyan bir anlayışa sahibiz. Değerli başkanımız da bahsettiler; bizler yıllardır işlevsiz bırakılan kent konseylerini yeniden hayata geçirecek, bütün farklı siyasi partilen bir araya geldiği ve orada ortak aklın ve kentin geleceği adına toplumsal katılımın ortaya çıkacağı bir ortamı istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Biz herkesten buradaki mülki amirlerden, buradaki yerel yönetim idari amirlerinden beklentimiz de budur. Hepimizin derdi Van’dır. Bizler Van’ı nasıl daha fazla kalkındıracağız? Burada yaşayan yurttaşlarımızın hayat standartlarını nasıl yükselteceğiz? Bunun derdindeyiz.”

“Bunu başaracağız”

Stratejik plan çalışmalarına da değinen Zeydan, “Kentin bütün dinamikleri ile bir araya geliyoruz. Bundan sonraki süreçleri daha dinamik bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Burada çok büyük bir borç bırakılmış, belediye resmen talan edilmiş ama biz bütün bu sorunları aşabilecek kabiliyetteyiz. Bizim savunduğumuz fikriyat çok defa bu handikaplı süreçlerden geçmiş küllerinden doğmuş ve kentlerimize hizmet götürmüştür. Biz de bunu başaracağız.”

İstanbul’da gerçekleştirdikleri ziyarette kendilerini bağırlarına basan tüm yurttaşlara teşekkür eden Zeydan, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’i ve beraberindekileri Van’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu da ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Şedal ve Zeydan, Özer’e bir Van kilimi ve Özer’in Muradiye Ortaokulu’nda öğrenciyken çekindiği eski bir fotoğrafı tablo halinde hediye etti. Özer de Zeydan ve Şedal’a üzerinde isimlerinin yer aldığı çini tabak ve Esenyurt Belediyesi’nin çalışmalarını yansıtan kitapçık hediye etti. Ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.
 

Bakmadan Geçme