Başkan Özer'den seçmenlere teşekkür
Yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen gazetemiz yazarı Prof. Dr. Ahmet Özer seçmenlere teşekkür etti.
31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Esenturt Belediye Başkanı seçilen gazetemiz yazarı Prof. Dr. Ahmet Özer sandıktan zaferle ayrıldı. CHP adayı Ahmet Özer yüzde 49 oranla 227608 oy alarak belediye başkanı seçilirken, AK Parti adayı Hamit Öncü yüzde 39 oranla 181806, Zafer Partisi adayı Emin Taşkan yüzde 3 oranla 17132, Yeniden Refah Partisi adayı Ahmet Fatih Hatunoğlu yüzde 3 oranla 14418, İYİ Parti adayı Muharrem Yıldız yüzde 1 oranla 6398, Memleket Partisi adayı Tanju Karakuş yüzde 0,58 oranla 2710 oy aldı.
“ESENYURTUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Seçmenlere teşekkür eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu onurlu görevi layıkıyla yerine getireceğime olan inancınız için hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seçim sürecinde bana destek veren herkese minnettarım. Sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için, şeffaf, adil ve eşit bir yaklaşımla çalışacağımı bir kez daha vurgulamak isterim. Esenyurt'u daha yaşanabilir, daha güzel bir yer haline getirmek için el ele vererek çalışacağımızı bilmenizi isterim. Her bir komşumun sesini duyarak, ihtiyaçlarınızı karşılamak için elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım. Biz, hep birlikte başarmak için bu yola çıktık, hep birlikte Esenyurtumuza sahip çıkacağız. Bir kez daha, bu onurlu göreve layık görülmeme vesile olan herkese teşekkür ederim. Sizlerle birlikte Esenyurt'u daha da ileriye taşıyacağımızı bilmek beni büyük bir umut ve heyecanla dolduruyor. İyi ki varsınız komşularım” dedi.
AHMET ÖZER KİMDİR?
1960 yılında Van’da doğan Prof. Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van’da, liseyi Diyarbakır’da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine ara vermeden devam eden Özer, Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanlarında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında doçent, aynı yıl profesör unvanı aldı.
Özer, Toros Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.
Özer, Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, GAP Bölgesi’nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimler gibi alanlarda çalışmalar yürüttü. “GAP ve Sosyal Değişim”, “Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği”, “Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “11 Eylül – ABD ve Küreselleşme”, “Tanzimat’tan Günümüze Batılılaşma ve AB”, “Doğu’da Aşiret Düzeni ve Brukanlar”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” adlı bilimsel çalışmalarının yanı sıra “Şehrivan” isimli bir romanı kaleme aldı.
Özer, medya platformlarında güncel olaylara dair yorumları ve analizleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir.