Başkan Özgökçe Ertan'dan Gezgin Fest açıklaması

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Gevaş Kaymakamlığı tarafından iptal edilen Gezgin Fest Van Gençlik Festivaliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vansesi Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl 65 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Gezgin Fest Van festivalinin ikincisinin bu yıl 20-23 Haziran tarihlerinde Van-Gevaş'ta yapılmasına günler kala iptal edildi. Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan yaptığı açıklamada festivalin Van’ın tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

“Süreci yakından takip ediyoruz”

Başkan Özgökçe Ertan, Gezgin Fest yetkilileriyle iletişim halinde olduklarını belirterek, “Van Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin gerek tarihsel kimliğinden aldığı referansla ve gerekse de doğal zenginlikleriyle; çok dilli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapması bizler için daima önemli ve öncelikli olmuştur. Bu çerçevede kentimizde gerçekleştirilmek istenen sanatsal ve kültürel etkinliklere ilişkin altyapı ve ulaşım gibi teknik desteklerin verilmesi yönünde her türlü çabayı göstereceğimizden halkımızın ve dostlarımızın hiçbir şüphesi olmasın. Gezgin Fest organizasyonunun Van’da gerçekleştirilmesini, kentimizin tanıtımı açısından son derece önemli görmekteyiz. Son günlerde kamuoyuna Gezgin Fest Van organizasyonunun iptal edileceğine ilişkin bilgiler yansımaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak süreci yakından takip ediyoruz ve festival organizasyonun yönetimi ile iletişim halindeyiz” dedi.

 

Bakmadan Geçme