Başkan Özgökçe'nin Ziyaretleri Devam Ediyor

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi, mahalle ziyaretlerine ara vermeden devam ederek, haftanın 7 günü ve 24 saati halkın hizmetinde olduklarını söyledi.

Seçildiği günden itibaren geleneksel hale getirdiği cuma günlerini şehir merkezinden uzak mahalleri ziyaret ederek halkın sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bugünde Van-Erciş karayolu üzerinde bulunan Yeşilköy Mahallesi’nde geçirdi. Mahalle Muhtarı Yusuf Özoral ve mahalle ihtiyar heyetini ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, beraberinde bulunan belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte mahallede incelemelerde bulundu. Toplam 78 hanenin bulunduğu mahallenin içme suyu, yol, sağlık ocağı ve altgeçit gibi taleplerini dinleyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe, direk belediye olarak kendilerini ilgilendiren sorunların çözümü için başkan yardımcıları ile birim müdürlerine talimat verirken, başka kurumları ilgilendiren sorunların çözümü için ise koordinatörlük görevini yapacağını kaydetti.
Bir süre mahallede dolaşarak belediyeyi ilgilendiren sorunların yerinde görerek inceleyen Başkan Doç. Dr. Özgökçe ve beraberindekiler, daha sonra mahalle camisine geçerek vatandaşlarla birlikte cuma namazını kıldı. Namazdan sonra mahalle sakinleri ile sohbet eden Doç. Dr. Özgökçe, bütün mahallelere ayırım yapmaksızın eşit oranda hizmet götüreceklerini ifade etti. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “İster bize oy versin ister vermesin, bizimle ilgili düşüncesi, görüşü, fikri ne olursa olsun hiçbir şeye bakmaksızın bütün mahallelerimize eşit hizmet götürmek adına bugün Yeşilköy Mahallemizdeyiz. Yeşilköy Mahallemizin özellikle mevcut olan sorunlarını mahalle muhtarımız, mahalle heyetimiz ve sakinlerinden dinledik. Mevcut olan sorunları yerinde gözlemledik. Onlarla birlikte mahallede gezerek yerinde gördük. Yapılacak olan çalışmaların aciliyetine binaen bir planlama yaptık. Çalışma sezonunun kısa olmasından dolayı çalışmalarımıza hız verdik. Özellikle Yeşilköy Mahallemizin örnek bir yerleşim birimi olması adına çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ekiplerimiz, önümüzdeki haftadan itibaren halkımızın talepleri ve gördüğümüz önemli eksikliklerin giderilmesi adına çalışmalara başlayacaklar. İnşallah bütün mahallelerimizi Yeşilköy gibi örnek bir hale getireceğiz” dedi.
Köylülerin taleplerini yerine getirdikleri gibi diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili olan sorunlarının çözümü için de kurumlarla irtibata geçerek koordinasyonu sağladıklarını dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, “Mahallelerimizin mevcut problemlerini zamanında ve yerinde çözmek adına yaptığımız bu mahalle ziyaretlerimizin çok verimli olduğunu görüyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımız bize ifadesi şu ‘Şu ana kadar biz evimizde bir belediye başkanını, bir belediye çalışanını ağırlamamıştık. Sizlerin bu gelişi bizlere garip geliyor. Biz bu garip durum karşısında sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu durumların, bu ziyaretlerin devamını istiyoruz. Başkan ve ekibini her daim yanımızda ve sofralarımızda görmek istiyoruz’ diyorlar” şeklinde konuştu.
Haftanın 7 günü ve 24 saati vatandaşın hizmetinde olduklarını vurgulayan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, “Artık vatandaşlarımız hizmete değil, hizmet vatandaşlarımızın ayağına gidecek. Tuşba Belediyesi olarak en ücra mahallemizin en ücra sokağına kadar hizmeti bizzat biz götüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Mahalle muhtarı, vatandaşlar ve bölgeyi tanıyan belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile incelemelerde bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe, yapılacakları plan ve projelerle Yeşilköy Mahallesi’ni Van’ın örnek mahallesi haline getireceklerini ifade etti. Köylerde gençlere ve kadınlara yönelik projelerinin de olduğunu vurgulayan Başkan Doç. Dr. Özgökçe, bu projeleri mevcut imkanları dahilinde hayata geçireceklerini anlattı.
Başkan Özgökçe ve beraberindekiler, daha sonra mahalleden ayrıldılar.

Bakmadan Geçme