• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Özgökçe'nin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Mesajı

Başkan Özgökçe'nin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bölgemizde gazetecilik mesleğinin zorluklarına, toplumu tarafsız, bağımsız ve hür haberleriyle vaktinde ve doğru bilgilendirme, haberdar etme ve kayıt altına alma yönünde çok önemli bir kamu hizmeti ifa ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşların vaktinde ve doğru haber alma özgürlüğüne katkı sunan gazeteciler, demokrasinin oturduğu gelişmiş ve medeni ülkelerde kaçınılmaz olarak görülmektedir. Teknolojinin baş döndürücü ilerleyişiyle çok farklı alanlarda faaliyet göstererek topluma en hızlı şekilde objektif ve doğru bilgi aktarımını basın ve yayın kuruluşları sağlamaktadır. Güven ilkesini ön planda tutarak tarafsız ve bağımsız olarak sağduyulu yayınları ile ülkemizin geleceğine sağladığı katkının, Türkiye’nin son yıllardaki gelişim, değişim ve ilerlemesiyle doğru orantılı olarak büyüyerek devam etmesi en büyük temennimizdir. Çalışan Gazetecilerimiz çok önemli maddi ve manevi sorunlarının yanında hiçbir zaman sahip oldukları sorumluluklarını unutmadan canları pahasına ilkeli ve tarafsız haberlerini zamanında kaleme almışlardır. Buna en iyi örnek 15 Temmuz darbe girişimi karşısında basın kuruluşlarının ve gazetecilerin o gün sergiledikleri tavrı ve davranış, bir ülke için, bir millet için basının önemini bir daha belirgin olarak ortaya koymuştur. Basınımızın kahir ekserisi 15 Temmuz dış güç destekli FETÖ darbe girişimine karşı aldığı tavırla, gösterdiği birliktelikle yurtta milletimizden ve yurt dışında tüm dünyadan tam not almıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde millet sokağa inerken, serhat şehri Van basını ve ülkemiz basını dik durmuş ve bu duruşunu sonuna kadar sürdürmüştür. Türkiye’nin 81 ilinde tüm terör örgütlerinin dört bir taraftan saldırılarına karşın birleşerek hareket eden, birlikteliğimizin sonucunda bugün Türkiye Suriye ve Irak olmadı. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın aziz milletimize yönelik çağrısını ekranlarına ve gazetelerine taşıyarak doğru, ilkeli ve kararlı bir duruş sergileyen basınımız, milli iradeye ve köklü demokrasimize kast ederek ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen ihanet çetelerinin hain planlarının bozulmasında çok önemli bir rol üstlenmiştir. Dünya basın tarihine altın harfler ile geçen işte bu kutlu dayanışma hafızalardan asla silinmeyecektir. Ülkemizin istiklal ve istikbaline kast edilen karanlık 15 Temmuz gecesinde onurlu ve kararlı duruş ve sorumluluk bilinciyle hareket eden tüm gazetecilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Yüksek sorumluluk bilinciyle bu önemli konuda mesleklerini aşk ve şevkle, zor şartlar altında vaktinde görevlerini yerine getiren tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü canı gönülden tebrik ediyor, vefat edenlere Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Muhabbet şehri Tuşba ve Van’ımız her alanda çok önemli mesafe kat ederken, aynı zamanda basın ve yayın alanında da kayda değer bir gelişme göstermiştir. Van’ın sorunlarının doğru bir şekilde ele alınmasında, tanıtımında, gelişiminde ve ilerlemesinde çok önemli rol oynayan tüm basın mensuplarımıza, gazete, televizyon, radyo, internet sitesi, ajans temsilcisi arkadaşlarımıza, şehrimiz, ülkemiz ve hatta tüm insanlık adına teşekkür ediyoruz” diyen Başkan Özgökçe, “Medya, yaptığı yayınlarla bir şehrin ve ülkenin ekonomik, kültürel, bilimsel ve siyasal gelişiminde önemli bir güce ve paya sahiptir. Özellikle Van’da faaliyet gösteren yerel medyanın görüş, öneri ve eleştirileri şehrimizin gelişimi açısından önem arz etmektedir. Biz yerel yönetimler olarak doğru, tarafsız ve önyargısız haberleri çok önemsiyor ve hizmetlerimizi gerçekleştirirken halkımıza ulaşmak ve halkımızdan bize ulaşım yollarından biri olarak görüyoruz. Bir şehrin vicdanı, gözü, kulağı ve dili olan yerel medyanın abone, reklam gibi ekonomik desteklerle daha da güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, sorumluluk duygusu içinde, toplumu haberdar etme adına görevlerini yerine getiren; medyamızın her kolunda fedakarca çalışan herkesin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, aileleri ve sevenleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu ve başarılı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme