• Haberler
  • Ekonomi
  • Başvurup paranızı alabilirsiniz! Elini çabuk tutana parası iade edilecek

Başvurup paranızı alabilirsiniz! Elini çabuk tutana parası iade edilecek

Salgınla mücadele kapsamında verilen idari para cezalarının iadesi için yeni bir düzenleme hayata geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, COVID-19 salgını nedeniyle kesilen cezaların iadesine ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımladı.

Anayasa Mahkemesi'nin salgın döneminde uygulanan idari para cezalarının iadesini engelleyen hükmü iptal etmesinin ardından, 9 Kasım 2022'ye kadar ödenmiş olan idari para cezalarının geri ödenmesi için bir yol haritası belirlendi.

İade başvuruları 31 Aralık 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Bu tarihten önce tahsil edilmiş olan idari para cezalarının geri ödemesi yapılacak. Pandemi süresince toplam 321 bin 380 kişiye uygulanan cezaların iadesi yaklaşık 309 milyon lira tutarında olacak.

Başvurular için ödemelerin vergi dairesine veya vergi dairesi adına banka, Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ'ye yapılmış olması gerekiyor. Başvurular Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi (www.gib.gov.tr) üzerinden veya doğrudan/posta yoluyla ödemenin yapıldığı vergi dairesine veya diğer vergi daireleri aracılığıyla yapılabilir.

COVID-19 salgını sırasında maske takmama ve sokağa çıkma yasağını ihlal eden 1 milyon 388 bin 865 kişiye toplam 3 milyar lira değerinde para cezası kesilmişti. Ancak bu kişilerin sadece dörtte biri cezasını ödemiş ve 1 milyon 67 bin 485 kişinin ödemediği 2,7 milyar liralık ceza yasa gereği silinmişti.

 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme