• Haberler
  • Güncel
  • Baykara: Gevaş ve Bahçesaray ilçeleri arasında tünel yapılmalı

Baykara: Gevaş ve Bahçesaray ilçeleri arasında tünel yapılmalı

AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk'ü makamında ziyaret eden iş insanı müteahhit Berhem Baykara, özellikle kış mevsiminde kar yağışından dolayı Bahçesaray yolunda yaşanan çileyi bitirmek için Gevaş ile Bahçesaray ilçeleri arasında tünel yapılması konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

2016 yılında Bahçesaray'a yapılan prefabrik kar tüneli Karabet Geçidi’nin yetersiz kalması nedeniyle kış mevsiminde yaşanan felaketlerin önüne geçmek için Gevaş Arpet ve Bahçesaray yolu arasında tünel yapılması gerektiğini belirten  Vanlı iş insanı müteahhit Berhem Baykara, hazırladığı projeyi Milletvekili Burhan Kayatürk’le paylaştı.

Baykara: Gevaş ve Bahçesaray ilçeleri arasında tünel yapılmalı

“TÜNELİN MALİYETİ EN FAZLA 4 MİLYAR CİVARINDA OLACAKTIR”

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Baykara, “TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk’ü makamında ziyaret ettik. Bahçesaray’ımızın yeni yol güzergahı ve yeni yapılacak tünel konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Bahçesaraylı olmam hasebiyle birçok kez Bahçesaray’a ve Gevaş’a yaya olarak gidip geldim. Bu konudaki bilgilerimi, tecrübelerimi sayın milletvekilime aktardım. Kendisi de projeyi takip ettiğini ve konuya hakim olduğunu aktardı. Bu projenin peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Bizde memnun olduk, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı kendisine ve oradaki çalışanlara çok teşekkür ederiz. Yapılacak yeni tünel ve yol güzergahı, bana sorarsanız kesinlikle bilgi ve tecrübelerime dayanarak, Gevaş ve Arpet yolu olması lazım. Ağuruf Dağı’na tünel yapıldığı zaman 8,5 km’lik yol kısalacak ve kışın kardan, çığdan kapanmayacaktır. Yapılacak tünelin maliyeti 4 milyar lira civarında olacaktır” dedi.
Milletvekili Kayatürk, iş insanı Baykara’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme