BAYRAM: EKMEK ZAMMI YANLIŞTIR

Van'da 90 kuruştan satılan ekmeğe Ramazan ayı öncesi 20 kuruş zam yapılmasına sert tepki gösteren Van Fırıncılar Derneği Başkanı Halis Bayram, söz konusu zammın yanlış olduğunu belirterek, 'Zam kararını verenler bir elin parmaklarını geçmez. Halkımızla birlikte bu zam kararına karşı durarak, ekmeği 90 kuruştan satmaya devam edeceğim' dedi.

Burhan Ergin

Van’da Ramazan ayı öncesi ekmeğe yapılan yüzde 22'lik zamma tepkiler sürerken, bir tepki de Van Fırıncılar Derneği Başkanı ve Doğuş Ekmek Fabrikası sahibi Halis Bayram’dan geldi.

“BU KARARI VERENLER, PİŞMAN OLACAKLAR”

Zam kararının kentin sosyal gerçekliğiyle bağdaşmadığını belirten Bayram, ekmeği kendi fırınında 90 kuruştan satmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Ekmeğe yapılan 20 kuruşluk zam Van’daki bütün fırıncıların yaptığı bir uygulama değil. 5-6 kişinin bir araya gelip kendi kafalarına göre yaptığı bir zamdır. Ben Fırıncılar Derneği başkanıyım, 5 yıldır bu derneğe hizmet ediyorum. Bu zam kararı benim haberim olmadan verilmiş. Meslek grubumuzda bazı Hacıoğlu, Beslen, Uyaş, Büyükşehir, İstanbul fırını sahibi arkadaşlarımızda bu zam kararına karşıdır” dedi.

“ZAM KARARINI VERENLER BİR ELİN 5 PARMAĞINI GEÇMEZ”

Ramazan ayı öncesi yapılan zam kararının kabul edilebilir olmadığını anlatan Bayram, “Bu kararı verenler bir elin 5 parmağını geçmez. Halkımızla birlikte bu zam kararına karşı duracağız. Bunun uygulanmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz ekmeği 90 kuruştan satmaya devam edeceğiz. Neye mal olursa olsun halkımızın yanında duracağım. Hiçbir şey bizi kararımızdan döndüremez. Yüzde 22’lik zammı Van’da uygulatmayacağız” şeklinde konuştu.

“ZAM KARARINDAN DÖNÜLEMEZ”

Beslen Ekmek Fabrikası sahibi Veysel Pazarbaşı ise, zam kararına kamuoyunun çok büyük tepki gösterdiğini ancak ekmek satışına 1 lira 10 kuruş olarak devam edileeceğini anlatarak, “Un, maya ve tuzun fiyatı arttığı için ekmeğe zam yapıldı. Zam kararını da Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası aldı. Aslında 1 lira kurtarmadığı için 20 kuruş zam yapıldı. Bu karar alınırken, bölge genelindeki fiyatlara bakılarak zam yapıldı. Zaten batı illerinde 250 gram ekmek 1 lira 25 kuruşa satılıyor. En düşük fiyat 90 kuruş ile Van’daydı. Bu karar art niyetle alınmış bir karar değil, bizde fırıncı olarak, vatandaşlarımızın menfaatlerini düşünüyoruz. O yüzden de aşırı zam istemedik. 1 lira yapmak için çok uğraştık ancak taş fırını ekmeği üreten arkadaşların maliyeti biraz yüksek olduğu için yapamadık. Ramazan pidemizde rayiçli sistemimizin arasındadır. Kamuoyunda zam kararına büyük bir tepki var ancak bu karardan dönülemez. Ekmeğin yeni fiyatı 1 lira 10 kuruştur. Bugün birçok giderimiz var” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bakmadan Geçme